avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bilet la ordin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bilet la ordin

Am contractat un cretit imobiliar ca si PFA, cu ipoteca de rangul I in favoarea bancii Transilvania ,plus "un bilet la ordin stipulat fara protest avalizat in nume propriu" . Nu mai pot plati ratele si banca sustine ca sotia mea (care nu a semnat absolut nici un fel de act) raspunde in solidar cu mine si in consecinta se va pune poprire si pe veniturile ei.
A doua problema:am un credit nevoi personale garantat cu ipoteca, contractat inaintea celui de la Transilvania si acum banca Transilvania ameninta si cu executarea respectivului imobil.Este posibil asa ceva, adica sa execute un imobil ipotecat in favoarea altei banci?
Astept un raspuns, cu multumiri , Alin
Cel mai recent răspuns: alin1972 , utilizator 13:20, 6 Februarie 2009
Banca nu are cum sa puna poprire pe veniturile sotiei fara sa aiba titlu executor pe numele acesteia.Daca imobilul este ipotecat, un alt creditor poate incepe executarea silita insa creditorul ipotecar are drept de preferinta fata de ceilalti creditori, are drept de urmarire a imobilului in mainile oricui s-ar afla.
Tertii dobanditori ai imobilului ipotecat pot achizitiona imobilul ipotecat sub conditia de a-l prelua cu tot cu sarcina ce-l greveaza.

Av. Cermak Iuliana


Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Multumesc pentru raspuns.Mai am o intrebare: dupa executarea imobilului ipotecat, in cazul in care suma obtinuta nu acopera valoarea creditului, ce intampla ?(adica daca banca valorifica imobilul la 1 euro-situatie absurda,stiu-) eu raman dator bancii cu diferenta?
Da, eventual incepe executarea silita pe bunurile mobile.

Av. Cermak Iuliana
Multumesc inca o data; asa ca profanu' intreb: nu avem imobile,terenuri,masini etc banca o sa spuna ca mai am o suma x datorie; cum si-o recupereaza? Pot sa-mi retina doar o parte din venituri?Pot sa retina si din salariul sotiei? Suma respectiva este purtatoare de dobanda sau se indexeaza cu inflatia?Chestia asta se prescrie vreodata?Juristul bancii sustine ca in momentul in care am semnat un bilet la ordin, automat toata familia mea este implicata:este posibil?
Scuze pentru intrbarile care pot parea idioate, dar juristul bancii sustine ca chiar daca sotia mea nu asemnat nici un act, raspunde si ea cu veniturile ei,plus ca opinia domnului respectiv este ca inclusiv in cazul decesului subsemnatului, sotaia si copilul mostenesc datoriile!!!
Cu stima, Alin Ciurca
Sotia si copilul ar putea mosteni datoriile dvs. daca accepta succesiunea de pe urma eventualului deces al dvs.(suna cam sinistru scuze!) insa daca nu aveti bunuri de nici un fel, nu are motive sa dezbata succesiunea astfel ca nu ar putea raspunde pentru datoriile dvs.
Creditul l-ati luat ca persoana fizica autorizata (deci juridica in sensul legii) si nu are legatura cu sotia, juristul bancii incearca sa va intimideze si cam bate si el campii poate, poate, v-a convinge sa achitati de buna voie ratele la credit....
Prescriptia intervine in termen de 3 ani de la data scadentei ultimei rate de credit.Depinde pentru cati ani este stabilita returnarea acestui credit.
Pentru diferenta de credit, nu cred ca banca mai poate sa o recupereze in vre-un fel, in situatia prezentata de dvs.
La ratele si dobanda aplicata se mai pot percepe penalitati si cheltuieli de executare.

Av. Cermak Iuliana

Alte discuții în legătură

Card de credit restant ELA72 ELA72 Buna ziua, va rog ajutati-ma cu un raspuns.Am aun card de credit la raif de 100 mil .Pana acum un an am reuist sa il platesc la zii , desi banca imi cerea mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil ektcib ektcib buna ziua, am un contract de executie lucrari care este garantat cu un contract de ipoteca de \"grad I, precum si interdictia de instrainare, grevare si ... (vezi toată discuția)