avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediator - cine poate intra in profesie?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediator - cine poate intra in profesie?

buna ziua. am o nelamurire: Art. 7 din legea 192/2006 lit c spune ca poate deveni mediator persoana care "are o vechime in munca de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere". eu nu am vechime in munca de 3 ani si as dori sa ma inteleg exact la ce se refera "program post universitar de nivel master in domeniu acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere".
Cel mai recent răspuns: florenta_22 , utilizator 19:16, 23 Ianuarie 2013
CdM preconizeaza ca va finaliza statutul profesiei de mediator pana la sfarsitul lunii martie a.c., moment la care probabil vor fi clarificate toate aspectele vis-a-vis de accederea in aceasta profesie, precum si cazurile de incompatibilitate.
ideea este ca eu vreau sa urmez acest curs dar ma gandesc ca pot sa il urmez si mai tarziu din moment ce eu acum oricum nu indeplinesc toate conditiile. cel mai bine este sa astept pana la sfarsitul lunii martie sa fie clare lucrurile. si inca o intrebare : in cat timp dupa terminarea cursului se elibereaza autorizatia de mediator?
Depinde de cat de multe cereri sunt pe masa sedintei cand se aproba acestea...
Demersurile privind autorizarea durează în medie 2 luni de la data susţinerii şi absolvirii examenului final, şi dacă trimiteţi imediat dosarul la Consiliul de Mediere după eliberarea adeverinţei prin care se atestă faptul că aţi absolvit exameniul .De la acel moment poate să mai dureze cam 30 -45 de zile .
am inteles. multumesc mult pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Echivalarea masterului in mediere pentru a fi autorizat ca mediator OANA GORAN OANA GORAN daca urmez master in mediere devin direct mediator sau mai trebuie sa trec prin inregistrari, dosare depuse, taxe....../ ? (vezi toată discuția)
Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Acreditarea ca mediator Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Pentru a fi acreditat ca MEDIATOR , am inteles ca O CONDITIE este ca absolventul cursurilor de mediator si pentru a putea profesa intr-o ... (vezi toată discuția)