avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii retinere pe salar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

retinere pe salar

buna ziua as vrea sa intreb in cazul in care am un angajat cu retinere pe salar si pleaca in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani i se va mai retine pe perioada concediului retinerea?
Va multumesc astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Lelia Ionescu , Contabil 14:41, 4 Februarie 2013
Nu se va mai retine nici un banut,deoarece indemnizatia de crestere copil,la fel ca si banutii de pe concediul prenatal si postnatal sunt banuti de la stat si se supun incidentei Codului de procedura civila ,care spune asa : C.Proc.Civ 409, alin. 7: Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciale, stabilite potrivit legii, NU pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Pentru alte nelamuriri iti stau la dispozitie!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar! andre_1973 andre_1973 Buna ziua ! Se pot retine bani prin executare silita din concediul prenatal si indemnizatia de crestere a copilului ? multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Poprire, venituri exceptate coryred coryred Buna dimineata, in cazul unei executari silite poprirea se face pe salariu,dar si pe alocatia /pensia de intretinere a copilului? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nutelanebunatica nutelanebunatica in calculul pensiei alimentare intra si diurna sotului deoarece este sofer venitul din salariu pe o luna este de 900 lei iar diurna este de 3000 lei (vezi toată discuția)