avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine reprezinta in Instanta Asociatia de Proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine reprezinta in Instanta Asociatia de Proprietari daca nu exista Presedinte

Asociatia de Proprietari este data in judecata de 5 dintre membrii ei...Momentan Asoc de Proprietari nu are presedinte, nici vicepresedinte...
AP Nr.x este formata din 2 scari de bloc a cate 19 apartamente .
Cine poate semna 'Intampinarea' care trebuie depusa in instanta (cu maxim 5 zile inainte de data procesului)
Intampinarea a fost redactata ,avem toate actele care dovedesc nevinovatia AP ...
Nu vrem sa avem surpriza ca ''intampinarea'' nu este luata in considerare de instanta ptr ca nu este semnata de presedinte.
Mentionez ca nu exista nici un document care sa spuna cine face parte din Comitetul Executiv.
Poate fi semnata de majoritatea membrilor unei scari de bloc(avand in vedere ca practic doar o singura scara de bloc este implicata in proces) ??
Astept sfaturi...si cazuri similare daca aveti cunostinta..
Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:11, 8 Februarie 2013
dragos45 a scris:

Nu exista nici un document care sa spuna cine este in comitetul executiv....tocmai aici este problema...

Daca nu exista nici document care sa ateste hotararea AG referitor la membri comitetului executiv,
daca presedinte nu exista,atunci cine semneaza lunar listele de intretinere?

Am discutat problema aseara, incercam maine sa intrunim AG ....cu siguranta nu v-a fi cvorum...asa ca in 2-3 zile la a 2-a AG vom putea lua o hotarare legala in privinta presedintelui...Daca nu vom reusi sa convingem pe nimeni sa fie presedinte macar alegem 3-4 persoane in Comitetul Executiv care sa poata semna actele ptr proces.
Va tin la curent ....
Data fiind situatia, puteti organiza AG - convocarea si reconvocarea in aceeasi zi chiar la distanta de jumatate de ora. Eu asa am procedat si AG este statutara deoarece legea precizeaza doar termen maxim pentru reconvocare nu si unul minim. Prin urmare, cu totii veti economisi timp pretios si locatarii vor fi multumiti sa se termine totul cat mai curand.
Aveti nevoie de presedinte obligatoriu, puteti fi dvs. macar pentru o perioada, pana rezolvati cele mai urgente probleme.
Atentie la numarul membrilor din comitetul executiv:
- acestia trebuie sa fie membri (care au semnat la constituirea asociatiei de proprietari sau care au aderat, prin cerere mai tarziu)
- numarul membrilor din comitetul executiv trebuie sa fie impar (3,5..)
- membrii comitetului executiv sa fie dispusi sa ofere din timpul lor pentru a rezolva situatiile care apar in activitatea asociatiei.
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Laura Ciobeica, moderator
@dragos45,
Spuneti ca nu exista vreun document din care sa reiasa care sunt si daca sunt membri in comitetul executiv. Dar pentru presedinte, acest ultim presedinte care si-ar fi dat demisia acum, aveti vreun document? Un proces verbal al adunarii generale in care a fost ales presedintele aveti?
Daca aveti asa ceva studiati-l si poate gasiti acolo si comitetul.
Apoi presedintele care si-a dat demisia exista, traieste, puteti discuta cu el?
Daca raspunsul este afirmativ, mergeti si discutati cu el. Duceti-va la presedinte cu o hartie scrisa gata de dumneavoastra, rugati-l sa o semneze si aplicati stampila pe aceasta.
Ce sa contina acea hartie?
Exact ceea ce trebuia sa faca presedintele: demisia scrisa care sa contina si predarea atributiunilor catre vicepresedinte.
Subsemnatul...., presedinte ala sociatiei de proprietari..., din motive personale (de sanatate, de familie...) nu mai pot indeplini atributiunile de presedinte incepand cu data de... (data reala cand si-a dat demisia) si-mi dau demisia din aceasta functie. Pana la alegerea altui presedinte de catre adunarea generala conform legii 230/2007, numesc pe domnul ....(adica dumneavoastra cel care ne scriti) vicepresedinte ce va prelua atributiunile presedintelui si caruia ii predau documentele si stampila asociatiei. Semneaza presedinte...

Astfel sunteti vicepresedinte, puteti convoca adunarea generala, puteti reprezenta asociatia in instanta s.a.m.d.
Salut.
Am rezolvat problema...avem Presedinte, avem Comitet Executiv (3 persoane)....Ne-am prezentat si in Instanta....si surpriza !!!reclamantii au cerut amanarea procesului....Judecatorul s-a uitat in Dosar...si l-a luat la intrebari pe avocatul reclamantilor de ce nu este platita taxa de timbru....Urmatoarea infatisare in Aprilie....

Alte discuții în legătură

Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
convocare ad.generala tomasso tomasso Presedintele asociatiei a demisionat si niciunul dintre membri com. ex. nu a dorit preluarea functiei de vicepresedinte deci stampila nu a fost predata.In ... (vezi toată discuția)
Demisia unui membru din comitet cfelicia cfelicia Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect: Vicepresedintele asociatiei de proprietari si-a dat demisia Comitetul executiv a desemnat in locul acestuia un ... (vezi toată discuția)