avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum obtin titlu de proprietate ptr o casa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum obtin titlu de proprietate ptr o casa?

Buna seara.
Situatia e urmatoarea: sotul meu a mostenit casa in care locuim, exista cadastru si intabulare, dar, am dorind sa facem un imprumut cu ipoteca , am aflat ca ptr constructii, nu avem titlu de proprietate. In cadastru s-a specificat ca, ptr constructie nu exista acte. Avem contract de vanzare -cumparare ptr teren din anul 1956, la finante se plateste impozit pe constructie din acelasi an (asa inteleg eu din certificatul fiscal) si tot prin perioada aceea a fost construita si casa,Din ce-mi amintesc, (discutii purtate cu soacra), au avut proiect ptr casa (spunea ca nu l-au respectat intocmai), dar eu nu am gasit nici un document . Ce este de facut? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: schessir , utilizator 18:14, 22 Ianuarie 2013
trebuie sa reluati procedura de executare proiect tehnic la forma constructiei existente,solicitare autorizatie de constructie si certificat de urbanism,proces verbal receptie finala lucrari,care se depun la OCPI
Multumesc frumos!
Ma gandeam ca poate exista o procedura mai simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa fara autorizatie de constructie, intrare in legalitate Carmen235 Carmen235 Buna ziua, Detin o casa nefinalizata (la rosu), construita in anul 2006, fara autorizatie de constructie. Imi puteti spune va rog care este demersul ... (vezi toată discuția)
Casa fara autorizatie cameliastrava cameliastrava am construit o casa fara autorizatie acum in anul 1993 pe un teren ce provine de la mama sotului meu. dar ca act pe acest teren avem doar un antecontract ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de destinatie si cartea funciara !!! Anjelique Anjelique In urma cu 11 ani , impreuna cu sotul meu ( actualmente ex ), am construit o statie service auto , care din lipsa de fonduri nu a mai putut fi pusa in ... (vezi toată discuția)