avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Info deductibilitate TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Info deductibilitate TVA

Buna
Sunt in urmatoarea situatie :
Detin un SRL platitor de TVA, am un contract de comodat pt spatiul unde imi desfasor activitatea , ( in contract e specificat ca orice reparatie se va face de catre SRL ) eu sunt de acord sa investesc o suma mai mare de bani pt. a fi mai frumos si a aduce ceva nou prin anumite modificari ,,, Intrebarea mea este, pt suma investita de mine pot deduce TVA ul ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 17:23, 23 Ianuarie 2013
Daca intr-adevar acolo va desfasurati activitatea, va puteti deduce TVA-ul daca facturile poarta toate datele de identificare ale firmei. Daca aveti numai sediu social in acel spatiu, si vreti sa fect i" mai frumos imobilul" asa cum ati spus, TVA-ul nu se deduce
dar de ce atunci contabila imi spun ca nu imi pot deduce TVA ul , ci aceasta va fi o investitie care se amortizeaza in 20 de ani ... Puteti va rog sa imi spuneti exact ce lege spune ca TVA ul ul pot deduce ??? multumesc mult
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
ContSters262944, utilizator
Probabil contabila are dreptate stiind despre ce lucrari este vorba.
Daca lucrarile sunt de natura investitiei, chiar daca imobilul ar fi al firmei si nu in comodata, intervine deductibilitatea pe masura amortizarii. ( poate ca 20 de ani)
Daca sunt lucrari, cum ar fi : un zugravit, igienizare, etc de aceasta natura atunci cheltuiala este deductibila la momentul efectuarii lucrariloer de aceasta natura.
adolfinapop a scris:

Daca lucrarile sunt de natura investitiei, chiar daca imobilul ar fi al firmei si nu in comodata, intervine deductibilitatea pe masura amortizarii. ( poate ca 20 de ani)


cf carui articol din CF?
Mai sus , eu v-am raspuns din punct de vedere al cheltuielilor deductibile din punct de vedere fiscal.
Poate la acest aspect se referea si contabila.
TVA-ul nu are nimic cu amortizarea mijloacelor fixe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism dpdv fiscal camicami camicami Un leasing operational cu durata de 3 ani s-a incheiat.Obiectul de leasing este un autoturism Volkswagen.S-a optat pentru cumparare,astfel ca societ.de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate chelt amenajare sediu elenajaad elenajaad Daca societatea are contract de comodat pentru sediul social, poate deduce cheltuielile de amenajare a acestuia (ex: gresie, faianta, termopane, zugraveala...) ... (vezi toată discuția)
Investitii la un spatiu inchiriat tatiana1 tatiana1 Buna seara, am urmatoarea situatie: La un spatiu inchiriat a fost montata tamplarie termopan , s-au efectuat lucrari de inlocuire pardoseala,inlocuire de ... (vezi toată discuția)