avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte tevi subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte tevi subsol

Buna ziua,
Am o mare problema datorita calculului gresit privind cota parte a tevilor din subsol. Precizez ca am centrala , si de cca. 2 luni administratoarea a convenit ca imi revine suma de 100 de lei pt tevile DIN SUBSOL. Initial a spus ca este vorba despre acestea, eu find la etajul 4 si nemaiavand nicio teava de incalzire care sa treaca prin apartament. Cand am luat-o la intrebari, mi-a spus ca deoarece nu s-a facut inventarierea tevilor nu a putut sa imi scada tevile pe care nu le am in apartament,as aca am platit ca si restul .
Intrebarea mea este: cum pot face sa sesisez acest lucru, sau cum pot face sa nu mai platesc pe luna trecuta acesti bani. Luna aceasta se face inventarierea si imi va reveni strict cota parte din subsol.
Deoarece este ilegal ce face dansa, as dori unde ma pot adresa, si ce pot face pentru a nu plati aceasta suma perceputa fraudulos.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:04, 22 Ianuarie 2013
Indiferent de sistemul de incalzire pe care intelegeti sa il utilizati sistem centralizat sau CT,va revine obligatia achitarii parti comune
Neclaritatile din activitatea administratorului de imobil le puteti sesiza oficial presedintelui de asociatie
Am o mare problema datorita calculului gresit privind cota parte a tevilor din subsol.
...administratoarea a convenit ca imi revine suma de 100 de lei pt tevile DIN SUBSOL. Initial a spus ca este vorba despre acestea, eu find la etajul 4 si nemaiavand nicio teava de incalzire care sa treaca prin apartament.

Ce legatura exista intre tevile care trec prin apartament si tevile care trec prin subsol??
Sunt doua lucruri total diferite, caldura se repartizeaza pe trei categorii:
1. Partea individuala care este suportata de catre cei care au calorifere si folosesc energia termica, pe care nu o platiti dumneavoastra avand centrala.
2. Parte comuna, care este suportata de catre TOTI proprietarii in functie de cota parte indiviza detinuta de fiecare proprietar, pe care o platiti.
3. Tevile care traverseaza fiecare apartament, pe care daca nu aveti tevi nu o platiti.

H.G 1588/2007 Art. 32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.
In mod normal orice apartament are si tevi verticale. Dv. cum de nu aveti aceste tevi?
Patryss_88 a scris:

eu find la etajul 4 si nemaiavand nicio teava de incalzire care sa treaca prin apartament.

vs
Dv. cum de nu aveti aceste tevi?

La nivelul anumitor proprietari staruie ideea eronata,conform careia daca renunta la sistemul centralizat de incalzire in favoarea CT si concomitent indeparteaza si instalatia parte comuna din proprietate,vor fi exonerati de la plata parti comune
Cum utilizatorul precizeaza ca locuieste la etajul ultim,este evident ca face parte din categoria celor care au intervenir neatorizat asupra instalatiei parte comuna

Adresati-va mai intai ( si mai insistent ) acelei administratore care a sustinut ca nu a cunoscut situatia tevilor verticale de la apartamentul dvs. . Poate are o scuza ca nici dvs. nu ati anuntat modificarea. Oricum , eu inteleg ca este dispusa sa tina cont de ceea ce exista pe teren, nu are rost sa o reclamati nicaieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota de 30% sau 50% pentru apartamentele cu centrale... Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Am inteles ca in conformitate cu Ordinlu 343/2010, apartamentele cu centrala vor plati 30% cu derograe sau 50% din factura de energie termica. Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Problema asociatia de proprietari privind sistemul de incalzire comun Andy_G Andy_G Buna Ziua, Vara aceasta, pana spre inceputul toamnei la blocul meu au fost trase gazele de catre cei de la Congaz.Un numar mare de locatari au renuntat la ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea platii cotei fixe pentru termoficare andrea_palko andrea_palko Buna ziua, Doresc sa stiu daca sunt obligata la plata cotei fixe pentru incalzire avand in vedere ca am centrala termica de apartament, stau la etajul 4, iar ... (vezi toată discuția)