avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata contributiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata contributiilor

Buna ziua!
Desi ni s-au retinut contributiile la stat, cu siguranta ele nu au fost virate din iunie 2012.
Tot acelasi angajator nu ne-a platit salariile din noiembrie 2012.
In acest caz.... in afara de plangerile de la ITM, poate fii actionat in instanta pt neplata salariilor plus daunele aferente, pt. nevirarea contributiilor?
Cine ne poate da o hartie oficiala din care sa reiasa ca nu ne-a platit contributiile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 23 Ianuarie 2013
Neplata salariilor , precum si a contributiilor la bugetul de stat poate face obiectul unei actiuni in instanta.

Art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii neincasate dobcosnic dobcosnic Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai pot recupera salariile neincasate pe o perioada de 6 luni din anul 2000, de la o firma care s-a dizolvat in anul ... (vezi toată discuția)
Respecta angajatorul contractul de munca? georgetabv georgetabv AM LUCRAT LA O FIRMA CASIERA UN AN SI CINCI LUNI,MAI EXACT PANA PE DATA DE 10 DEC.2012,NICI LA ORA ACTUALA NU AU LUAT SALARIILE PE LUNA NOIEMBRIE NICI ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor,masuri enicavaly enicavaly Va salut.Nu mi-au mai fost platite salariile de doua luni iar angajatorul nici sa ne oprim nu vrea dar nici sa ne plateasca nu mai are de unde.Nu mai comunica ... (vezi toată discuția)