avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriptie termen - contestatie executare
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriptie termen - contestatie executare

In anul 2008 am luat un credit de la un IFN la care nu am platit decat 2 rate - nu am vrut sa mai platesc deoarece au marit rata si cand le-am cerut explicatii nu mi-au zis nimic. De atunci nu s-a mai intamplat nimic pana acum cand m-am trezit cu poprire pe salariu in banca.
Ultima rata am platit-o in aug 2008 si executarea silita vad ca au cerut-o in iulie 2012 .
Nu se aplica art 405. -adica s-a prescris dreptul lor de a cere executarea silita ?
Mentionez ca de atunci -2008 nu m-au deranjat nici macar cu o adresa si nu mi-am schimbat domiciliul.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:52, 23 Ianuarie 2013
Fiecare rata are un termen diferit de prescriptie, daca creditorul nu adeclarat scadenta anticipata.
Da , dar scrie in contract ca daca intarzii peste 30 de zile plata ratei este caz de neexutare a contractului si se declara scadent.
Scrie asa cum ati spus dvs, sau scrie ca IFN "poate" declara scadenta anticipata?
Art 7 ( din contract ) Cazuri de neexecutare

7.1 In momentul aparitiei oricareia dintre situatiie:
a)neplata de catre imprumutat a oricarei din ratele lunare scadenta, in termen de maxim 30 de zile de la data scadenta stabilita conform prezentului contract ;
b)...........
c)...........
toate obligatiile de plata ale imprumutatului stabilite prin prezentul contract vor deveni exigibile anticipat si scadente.

V-am redat contractul.
In acest caz aveti mairi sanse de castig daca veti invoca prescriptia dreptului la actiune si se dovedeste ca, de la 30 de zile dupa ce ati facut ultima plata a curs un termen de 3 ani in care creditorul nu a facut niciun act intrerupator de prescriptie.

Succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia elena 26 elena 26 Dragii mei va intreb daca cineva ma poate ajuta daca mai exista prescriptia unui debit dupa 3 ani in care nu s-a depus nici macar un leu in debitul respectiv? ... (vezi toată discuția)
Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)