avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea presedintelui de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea presedintelui de asociatie

La schimbarea unui presedinte de asociatie,cel nou propus voteaza pentru el ,sau asteapta rezultatul votului celorlalti proprietari pentru investirea acestuia in functie ?
Cel mai recent răspuns: tiberiu8mai , utilizator 21:12, 25 Ianuarie 2013
are totusi o logica sistemul asta...
Dar in ce tara ati pomenit ca depunerea candidaturii (indiferent de pozitie) sa-ti suspende dreptul de vot?
Dreptul de vot este un drept constitutional care nu se suspenda decat in conditii bine stabilite de lege.
Vedeti Constitutia Romaniei, ARTICOLUL 36 - Dreptul de vot
(1) Cetatenii au drept de vot de la varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv.
(2) Nu au drept de vot debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, si nici persoanele condamnate, prin hotarare judecatoreasca definitiva, la pierderea drepturilor electorale.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
Marcel Mihalache, Avocat
Da, indiferent de pozitia in care esti intr-un proces de alegere,ai dreptul sa votezi. Nu doresc suspendarea dreptului la vot a persoanelor care candideaza pentru tot felul de functii in care sunt investiti prin votul oamenilor,ci doar ca mi se pare putin ciudat ca acestia sa se voteze
pe ei insisi. Cred ca mai normal ar fi ca acestia sa-si expuna ideile ,planurile,dorintele,ce cunostinte au pentru ceea ce vor sa faca, experientele traite de ei in domeniile in care candideaza, echipele cu care ar lucra si alte actiuni care pot aparea in asemenea procese,ca apoi sa astepte hotararea oamenilor. Este doar parearea mea. Va salut.
Dar ce sistem de vot ati adoptat Dvs. In AG? Cu bile, cu urne mobile, pe shest, sau cum?
Sigur ca ce spuneti are o logica, dar logica a explicat-o mai sus dl. avocat si este singura care poate fi luata in considerare. Apoi, banuiesc ca sunteti o asociatie compusa din cel putin cateva zeci de proprietari. Ei, in asemenea conditii (fiecare candidat se voteaza pe sine insusi), asa cum spunea @thran, fiecare anuleaza votul celuilalt candidat, asa ca tot ceilalti membri ai asociatiei vor decide presedintele.
Mai complicat ar fi daca as. prop. ar fi formata din 5-10 membri. Atunci toti ar face parte ori din com. ex., ori din com. de cenzori. Poate ar mai ramane unul acolo de rezerva, in caz de doamne feri...In alta ordine de idei, nu-i cine ce scofala sa detii functia de presedinte al unei as. prop. Din contra, poti sta linistit acasa, nu se ia nimeni de tine, eventual, daca ceva ti se pare nashpa, te iei de presedinte...
Asa e . Sa fii presedinte de bloc e o bataie de cap continua.Ti se bate la usa pentru toate prostiile. Chiar daca faci lucruri bune si durabile,oamenii nu-ti recunosc meritele,ba din contra, niciodata nu sunt multumiti. Ce sa-i faci,asta-i viata de presedinte de bloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un comodatar sa faca parte dintr-o asociatie de proprietari? coltomaltese coltomaltese Am tot cautat pe net daca un comodatar poate face parte dintr-o asociatie de proprietari si n-am gasit nimic. Ma poate ajuta careva? Pe scurt, am sediul ... (vezi toată discuția)
O persoană dată în judecată de asociație de proprietari candidează pentru postul de președinte. poate reprezenta asociația în proces dacă va fi ales, nu ar fi conflict de interese? wanzaa wanzaa Pentru postul de presedinte al asociatiei de proprietari va candida o persoana care este data in judecata de catre aceeasi asociatie de properietari pe care ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie-compatibilitate AsociatiaNr1 AsociatiaNr1 Buna seara. In urma neregurilor constatate aici : http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage/topicID_147297/Contract-modificat-de-presedinte.html ... (vezi toată discuția)