avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O persoană dată în judecată de asociație de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O persoană dată în judecată de asociație de proprietari candidează pentru postul de președinte. Poate reprezenta asociația în proces dacă va fi ales, nu ar fi conflict de interese?

Pentru postul de presedinte al asociatiei de proprietari va candida o persoana care este data in judecata de catre aceeasi asociatie de properietari pe care vrea sa o conduca. Avand in vedere ca presedintele asociatiei e cel care reprezinta asociatia in instanta (inclusiv cazul formulat impotriva sa), aceasta persoana poate deveni presedinte?
Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: wanzaa , utilizator 10:44, 26 Martie 2018
La prima vedere, asa este cum ziceti dvs., insa adevarul "iese" la iveala la sfarsitu procesului si poate ca instanta il declara nevinovat...
Ma rog, dvs. stiti mai bine speta, insa cei care vor vota sunteti dvs. membrii as. prop., da? Discutati in AG, banuiesc ca sunteti in tema cu situatia si mersul lucrurilor, apoi hotaratii. Ideea este ca sa aveti mai multi candidati, dar trebuie sa fiti si mai multi cei cu drept de vot.
Succes!
Multumesc pentru raspuns!
Dar pana la pronuntarea instantei (care poate dura ani) e problema, pentru ca se va ajunge ca el sa reprezinte si acuzatul si acuzatorul, deci undeva e posibil sa fie un conflict de interese.
Voturile pot merge oriunde atata timp cat nu stim cadrul legal, de asta va cer informatii, pentru a evita alegerea cuiva care, cand obtine acces la actele asociatiei poate modifica sau sustrage probe pentru proces daca obtine calitatea de presedinte.
Asadar am nevoie de un sfat pentru momentul alegerilor... Unde vad exact cine e incompatibil sa candideze?
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
wanzaa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect era necesar sa precizati si obiectul cauzei pe rolul instantei de judecata
Nu este de preferat nominalizarea si alegerea in functia de reprezentant legal al unui membru proprietar aflat in litigiu cu asociatia de proprietari,respectiv pe intreaga perioada de judecata a spetei,acesta se afla in stare de incompatibilitate nu poate concomitent sa ocupe pozitia de reclamant si de reclamat,rezultand evident interesul pentru protejare intereselor personale in detrimentul celor ale asociatiei de proprietari care insa ii asigura retribuirea lunara....
E dat in judecata pentru recuperarea debitelor catre asociatie.
Adica, pentru ca nu a recuperat prin instanta restantele de la datornici?
Atunci trebuie chemati in instanta si cei din comitetul executiv.
Asociatia de proprietari l-a chemat in instanta printr-un presedinte, acel presedinte de ce nu candideaza?
Este un proces civil, nu inteleg de ce nu poate candida?
In lege nu este prevazut ca nu poate candida daca are un proces civil pe rol!

Alte discuții în legătură

Mandat presedinte asociatie proprietari? oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare!! suntem o asociatie de proprietari cu 30 apartamente, si avem un presedinte in functie ales timp de 15 ani consecutiv. Acest ... (vezi toată discuția)
Schimbarea presedintelui de asociatie tiberiu8mai tiberiu8mai La schimbarea unui presedinte de asociatie,cel nou propus voteaza pentru el ,sau asteapta rezultatul votului celorlalti proprietari pentru investirea acestuia ... (vezi toată discuția)
Lipsa calitate reprezentant Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Cu ce argumente ar putea veni cineva ca eu nu am calitate reprezentant sa semnez o cerere de chemare in judecata ca presedinte de asociatie de ... (vezi toată discuția)