avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stornare facturi neincasate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stornare facturi neincasate

Am cateva facturi neincasate din 2011 din reaua vointa a clientilor. Nu as vrea sa ii mai dau in judecata ci sa le stornez pt ca sunt sume mici.

Am doua intrebari:

1. Sunt obligat prin lege sa ii dau in judecata pentru a recupera creantele sau pot sa le stornez fara constrangeri legale. Exista alta modalitate pentru a le anula "fara sa supar fiscul"?

2. Daca le stornez, sumele trebuiesc trecute separat in Declaratia 300? La ce rand?
Mai trebuie redepusa vreo alta declaratie in afara de 300 pentru acestea?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 16:03, 24 Ianuarie 2013
In aceste declaratii raportati doar date cuprinse in facturile emise pentru livrari/servicii, aici nu este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi restante vechi nedea cristian nedea cristian Buna ziua, Am cateva facturi neincasate vechi de 3.4.5 ani (tepe) despre care stiu sigur ca nu mai am cum sa le recuperez.Ce pot face sa scap de ele din ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva si impozit pe profit de la firme falimentare mihai.xyz mihai.xyz Ma ajutati, va rog, cu un raspuns: recuperarea TVA si impozit pe profit in cazul facturilor emise catre firme falimentare se poate face numai pentru facturile ... (vezi toată discuția)
Tva la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa Anca T. Anca T. Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau ... (vezi toată discuția)