avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... pfa-cultura cerealelor vor plati impozit la norme ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

pfa-cultura cerealelor vor plati impozit la norme venit incepand cu 1 febr.2013?

se tot vorbeste de modificarile aduse recent in codul fiscal.
PFA-urile care au ca obiect de activitate cultura cerealelor, cum vor plati impozit incepand cu 1 febr. 2013?

In sistem real ca pana acum sau la norma de venit?
Cel mai recent răspuns: ContSters277956 , utilizator 12:52, 28 Ianuarie 2013
[ link extern ]
vedeti la ce categorie va incadrati.
sa stiti ca proiectul de lege l-am citit , nu era nevoie sa postati legea aici, doar asa ca sa va aflati in treaba!!!
Voiam parerea cuiva avizat, pt. ca cei de la anaf nu au stiut sa-mi raspunda.
nu ma aflam in treaba,cf normelor daca aveti peste 2 ha teren si il cultivati cu cereale intrati la norma de venit 449lei/ha*5 ha=2.245 lei*16%=359 lei impozitul;am dat un exemplu;sub 2 ha cultivate cu cereale nu se ia impozit;pana in 25 mai trebuie sa depuneti decl 220 referitoare la venitul estimat/norma de venit pentru anul 2013,iar la 2.245 lei,din exemplul de mai sus vi se calculeaza si 5.5%sanatate,chit ca produceti ceva sau nu;nu pe mine trebuie sa va suparati,si prea multe detalii despre activitatea desfasurata nu ati dat.Bafta!
Am dat destule detalii : sunt pfa(persoana fizica autorizata) si actualmente platesc impozit in sistem real , conform ordin 1040/2004, conduc contabilitate in partida simpla.
In ordonanta 8/2003 se specifica cum vor fi impozitate persoanele fizice care desfasoara activitati agricole(norme de venit).
Nu este clar in aceasta ordonanta daca si pfa, ii, if care deja platesc impozit in sistem real vor fi impozitate dupa aceste norme sau vor plati ca si pana acum in sistem real.
Asa ca nu va grabiti sa raspundeti inutil, daca nu ati inteles speta.
cititi art 31 din ordonanta 8/2013;nu va intreaba nimeni,ci se specifica ,,contribuabilii au obligatia'',pe platitorii de impozit pe profit nu ia intrebat nimeni daca doresc sa treaca la sistemul de impozitare al microintreprinderilor,deci ,,au obligatia''.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa (agricultura) trebuie sa depuna declaratia 221 ? Danicico Danicico Buna ziua, conduc evidenta la un PFA(agricultura - cultivarea cerealelor) sistem real. In urma unui control , inspectorul de la Anaf a solicitat declaratia ... (vezi toată discuția)
Impozit agricultura iancu123 iancu123 care este actul normativ care reglementeaza impozitul forfetar in agricultura, si cum se calculeaza, acesta? (vezi toată discuția)
Impozit teren agricol alexandrunita alexandrunita Buna ziua. Detin 20 ha teren cu contract de arenda inregistrate pe interprindere individuala. Pana acum am platit impozit la venit real, anul acesta as dori sa ... (vezi toată discuția)