avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit teren agricol
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit teren agricol

Buna ziua. Detin 20 ha teren cu contract de arenda inregistrate pe interprindere individuala. Pana acum am platit impozit la venit real, anul acesta as dori sa platesc impozit la norma de venit sau forfetar pe ha daca se poate asa ceva.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:51, 18 Ianuarie 2016
Numai ca titlul nu prea are deloc legatura cu intrebarea dumneavoastra. Cereti informatii despre:
ART. 103 din codul fiscal - Definirea veniturilor

(1) Veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din:

a) cultivarea produselor agricole vegetale;
ART. 106 - Stabilirea venitului anual din activităţi agricole pe bază de norme de venit

(1) Venitul dintr-o activitate agricolă se stabileşte pe bază de norme de venit.
Deci depuneti in ianuarie d221.
Nu veti fi impozitat pentru primele 2 ha, de exemplu daca cultivati cu cereale acest teren luat in arenda. CItiti in tabelul de la art. 105 cod fiscal sa vedti in ce categorie va incadrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea arendei Ibram Gina Ibram Gina Am o Intrep.Individuala cu activitate de cultura cerealelor.Lucrez 950ha din care 200 proprietate.APIA imi trece in declaratie intreaga suprafata pentru care ... (vezi toată discuția)
Infiintare ii sau pfa activitate agricola afg afg Buna ziua, un agricultor cultivator de cereale dorește sa-și deschidă II sau PFA neplătitor de TVA. Datorită atâtor schimbări în legislație va rog să ... (vezi toată discuția)
Declaratia 221 venit din exploatarea terenurilor agricole si animale marcelctin marcelctin Buna seara. Ieri am primit de la administratie adresa sa ma prezint la anaf, astazi m-am prezentat si m-au intrebat de ce nu am depus anul trecut declaratia ... (vezi toată discuția)