avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amenda ITM neplatita, suspendare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amenda ITM neplatita, suspendare firma

In oct. 2010 in urma unei reclamatii a unei foste angajate pe care am concediat-o in urma unei lipse in gestiune constatate , am primit o amenda de la ITM pe care ulterior am contestat-o si la care am primit hotarare definitiva prin care mi s-a respins cererea . Intre timp , in febr. 2013 firma am suspendat-o pe o periaoada de 3 ani.
Spuneti-mi care sunt consecintele si care este perioada de prescriere a amenzii susmentionate.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 24 Martie 2014
C.proc.fisc.
Art. 131 Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.

(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.

Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a pronuntat hotararea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista termen de prescriere pentru amenzi rovinieta? magdalenamatei magdalenamatei Exista termen de prescriere pentru amenzi rovinieta? M-am trezit cu mai multe amenzi pentru lipsa rovinieta, despre care am aflat de la administratia ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala torr10 torr10 Odata ce PV de contraventie a ajuns la sctia financiara ,la amenzi, dupa cat timp acestia trebuie sa te instiinteze de existenta amenzii?Multumesc pt ... (vezi toată discuția)