avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Amenda ITM neplatita, suspendare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Amenda ITM neplatita, suspendare firma

In oct. 2010 in urma unei reclamatii a unei foste angajate pe care am concediat-o in urma unei lipse in gestiune constatate , am primit o amenda de la ITM pe care ulterior am contestat-o si la care am primit hotarare definitiva prin care mi s-a respins cererea . Intre timp , in febr. 2013 firma am suspendat-o pe o periaoada de 3 ani.
Spuneti-mi care sunt consecintele si care este perioada de prescriere a amenzii susmentionate.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 24 Martie 2014
C.proc.fisc.
Art. 131 Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.

(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.

Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a pronuntat hotararea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista termen de prescriere pentru amenzi rovinieta? magdalenamatei magdalenamatei Exista termen de prescriere pentru amenzi rovinieta? M-am trezit cu mai multe amenzi pentru lipsa rovinieta, despre care am aflat de la administratia ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala torr10 torr10 Odata ce PV de contraventie a ajuns la sctia financiara ,la amenzi, dupa cat timp acestia trebuie sa te instiinteze de existenta amenzii?Multumesc pt ... (vezi toată discuția)