Am flat din motivarea respingerii irevocabile a unui recurs, ca citez " noul cod de pr. civ. la care recurenta se refera, nu este inca in vigoare ( oralitatea proceselor si rolul activ la judecatorului) , nu pot fi primite." Deci conform acestei instante nu aveam dreptul sa-mi sustin oral cauza, nefiind jurist poate nu am facut bine documentatia, si nu era treaba judecatorului sa afle adevarul. Asta e , greseala mea! Art 22 din noul cod spune :" Rolul judecatorului in aflarea adevarului ( 2 ) Judecatorul are indatorirea sa staruie , prin toate mijloacele legale, pentru a preveni orice greseala privind aflarea adevarului in cauza...judecatorul este in drept sa ceara explicatii chiar daca nu sunt mentionate in cerere sau intampinare..." dar asta numai de la 01.02.2013 ! Oare ce trebuia sa faca dupa vechiul cod judecatorii daca nu sa afle adevarul ? Sa-si incaseze lefurile enorme si sa se planga ca au prea multe dosare si nu facfata. Se pare ca nu erau obligati s staruie in aflarea adevarului. Oare CONTINUITATEA era prevazuta in vechiul cod ?
In ce tara traim daca trebuie modificat codul de procedura civila ca sa afle judecatorii ca ei trebuie sa struie prin toate mijloacele pentru aflarea adevarului?
"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! "
Oralitatea este importanta pentru cei marunti si abuzati de organele administrative. De obicei acestia dau amenzi mai mici fiindca nu au temei legal si tu nu te duci pentru 200-400 lei in tribunal ca nu ai sanse si nici timp.( pot sa dovedesc tot ce spun nu sunt calomnii) Nu-ti permiti avocat la sume atat de mici dar in instanta fara avocat nu esti bagat in seama,ba chiar isi permit sa -si bata joc de tine ( si asta pot dovedi cu acte cu antetul tribunalului ).Recunosc ca si avocatii trebuie sa traiasca, dar daca nu ne permitem nu avem nici sanse.
Declaratia Drepturilor Omului in care "Toate fiintele umane se nasc libere si egale in demnitate si in derpturi " nu este pentru romani !
Pentru a dispune emiterea unei adrese către bancă, judecătorul trebuie să fie investit cu o cerere în acest sens, adică D-voastră trebuie să cereți acest lucru.
Iar dacă cererea este întemeiată, după ce a pus-o în discuția părților și a ascultat opiniile acestora, judecătorul o va admite și va dispune emiterea acelei adrese.
Rolul activ nu-i dă dreptul judecătorului să emită o asemenea adresă către bancă din oficiu, fără ca D-voastră să cereți acest lucru.
Asta spuneeam și mai sus. Judecătorul nu-l poate „indruma” sau „sfătui” pe justițiabil cum și ce să facă. Asta e treaba avocatului.
Și nu uitați că legea „trebuie” să vă apere, dar la fel de bine „trebuie” să apere și interesele părții adverse.
La prima intrebare :Vi s-a părut că nu suntet›i lasata sa spuneti ce avet›i de spus in fata instantei" NU MI S-A PARUT ! Am fost intebata doar daca doresc cheltuieli de judecata. am insistat (la recurs ma refer ) sa mi se puna intrebari si d-na Presedinta a spus citez : ati scris tot ce trebuia !" am revenit cu "va rog sa ma intrebati fiindca nu am studii juridice si poate nu m-am exprimat bine " Mi-a raspuns :" ati scris tot". Si gata ! Ce credeti mi s-a parut? Am verificat dosarul si grefierul nu a scris aceste lucruri dar probabil nu trebuia sa scrie decat discutiile legate de caz. Nu prea stiu ce trebuie sa consemneze grefierul.
Legea in cauza:nOG nr.99/2000 , aprobata prin legea 650/2002
Art. 4 :iŽn intelesul prezentei ordonante, urmatorii termeni se definesc astfel:
o)centru comercial - structura de vanzare cu suprafata medie sau mare in care se desfasoara activitati de comercializare cu amanuntul de produse, servicii de piata si de alimentatie publica, ce utilizeaza o infrastructura comuna si utilitati adecvate. Suprafata de vanzare a unui centru comercial este rezultata din suma suprafetelor de vanzare cu amanuntul de produse si servicii de piata si de alimentatie publica cuprinse in acesta;
p) comert in zone publice - activitatea de comercializare a produselor si serviciilor, desfasurata permanent sau sezonier in piete, targuri, oboare, pasaje publice, porturi, aeroporturi, gari, autogari, drumuri publice si strazi sau orice zona de alta natura destinata folosintei publice."
Art. 5. - (1) Orice exercitiu comercial se desfasoara numai de catre comercianti autorizati in conditiile legii.
Art. 6. - (1) Comertul in zone publice se desfasoara in structuri de vanzare cu sediu fix sau ambulant.
(2) Exercitarea activitatii de comercializare in zone publice este supusa acordului autoritatilor administratiilor publice locale sau ale sectoarelor municipiului Bucuresti, dupa caz, cu respectarea regulamentelor proprii ale acestora si a planurilor de urbanism. Prevederea imperativa este Art. 5 - -(1) si eu detin autorizatiile conform legilor in vigoare pentru PFA. Art. 6 se refera doar la comert in zone publice iar eu vand in centru comercial conform clasificarii din art.4. Cldirile sunt intabulate ca proprietate a S.C.-ului si au autorizatie de la primarie pentru scop comercial. In ultima sedinta la fond, cand a aparut alt judecator, am fost intrebati , eu si reprezentantul intimatei, daca avem pretentii la cheltuieli de judecata. Asta inseamna ca a dat cuvantul partilor ? Atat scrie si in dosarul din arhiva si cred ca nu va indoiti ca pot vorbi daca mi seda cuvantul ! In recurs chiar aminsistat sa vorbesc dar am fost refuzata dupa cum am mai spus. In primele doua sedinte am adaugat dovezi la dosar si le-am explicat, dar in ultima nu am fost intrebata nimic. Asta inseamna continuitate.? Am si dovezi in solutia data pe fond ca nu s-a citit raspunsul meu la intampinare. Regret ca nu am prezentat cazul mai clar si vi-am monopolizat atentia.De aceea voiam dreptul la cuvant fiindca in scris probabil am omis cate ceva. Cat despre " toate astea vi le va explica avocatul" majoritatea c elor care apeleaza la sfaturile Dvs. nu-si permit avocat. Daca aveam avocat probabil castigam procesul fiindca din start ar fi fost respins procesul verbal. Toti consultantii juridici carora l-am aratat au spun ca are vici care-l fac nul.Dar nici ei nu lucreaza pro bono.
Cred ca am mai omis ceva. Ma judec cu primiria !
Inca ceva :la amenda in Pv a fost trecu :500-1000 ,dar PFA amenda este 200_500 conf. art 73 din OG 99/2000 si se dubleaza la persoane juridice Noi ,PFA nu avem prin lege personalitate juridica. Dar in motivarea respingerii recursului se spune "amenda a fost corect aplicate neexistand motiv pentru inlocuirea cu avertisment"
Deci ce fac in continuare, dupa ce am expus exact cazul ? Mai credeti inimpartialitatea acestui complet ? ( la asta nu astept raspuns doar la restul problemelor)