avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Bonificatie acordata la plata cu anticipatie a ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Bonificatie acordata la plata cu anticipatie a impozitelor si taxelor locale

Daca un contribuabil nu are toate datoriile achitate la Primarie si la inceput de an pana la 31 martie 2013 plateste toate datoriile in afara de amenzi mai beneficiaza de reducerea de 10%, la ce articol din codul fiscal sau unde in lege scrie despre asta.

Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:51, 25 Ianuarie 2013
Acordarea de bonificatii la plata impozitelor anuale este prevazuta de catre autoritatea publica locala care hotaraste in raport de buget prin HCLM,sa acorde sau nu ,aceste facilitati fiscale
Nu exista nici un fel de precizare cu privire la neaplicarea reducerii de 10% daca contribuabilul are alte obligatii fiscale neindeplinite. Textul de lege este foarte clar in acest sens "Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10% ....".
Baza legala: art. 255 Cod fiscal pentru impozitul pe cladiri, art. 260 Cod fiscal pentru impozitul pe teren, art. 265 Cod fiscal pentru impozitul pe mijloacele auto.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitelor locale(casa+masina+etc.) Mircea Cristian Mircea Cristian 1.Care sunt reglementarile de plata ale impozitelor locale?Care este perioada pina se face discount(si care este acesta?) si de cind se percep penalitati(si ... (vezi toată discuția)
Instintare de plata si somatie de la primarie pe impozit 2009 laszlo82 laszlo82 Buna ziua cum spune si titlul am primit de la primarie mai intai o instintare de plata prin care mi se cere sa platesc 929,07 ron impozit pe teren masina si ... (vezi toată discuția)
Primaria smechera Costica33 Costica33 Nu am platit impozitul pe casa pentru anul 2009. Am primit o somatie si titlu excutor insa... cuprinde si suma pentru anul 2010, nu inteleg de ce. Este corect ... (vezi toată discuția)