avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal bataus nu permite mamei sa isi vada ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal bataus nu permite mamei sa isi vada copii(acestia fiind luati de el)

Buna ziua.Probabil in acest subiect se vor recunoaste multe persoane.Am o ruda care s-a casatorit acum 5 ani cu un barbat care l-a inceput era curat ca lacrima.Dar pe parcurs au inceput sa apara ba un copil dintr-o casatorie anterioara,ba rate la banci ,ba multe altele.Probabil din aceste motive au inceput sa apara problemele intre ei.Sotul ei a inceput sa o bata din ce in ce mai rau.Au impreuna 2 copii minori de 2.ani si 10 luni si de 1an si 6 luni.Ea in tot acest timp a suportat ca un samurai toate bataile si jignirile lui.Mai grav ca sotul ei a inceput sa-si bata si copilul cel mare,care desi nu stie sa vorbeasca poate sa iti arate felul cum tatal lui o bate pe mama.Nu vreau sa va descriu felul cum o batea,pentru ca si eu sunt ingrozita de acest lucru.Intr-una din zilele saptaminii trecute,sub pretextul ca merge la mama lui sa rezolve cu citatia de la prima sotie,acesta a plecat de acasa.Ruda mea a mers dupa el impreuna cu copii.I-a dat voie sa intre in casa ,i-a luat copii si pe ea au dat-o afara din casa.De atunci nu i-au mai dat voie sa-si vada copii.Ea nu poate sa inainteze cerere de divort deoarece nu are actele,ptc.ca sotul ei i le-a furat pe toate.Ce poate face sa-si vada copii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:54, 25 Ianuarie 2013
poate cere actele necesare pt divort la starea civila

poate cere ordin de protectie impotriva tatalui violent

poate cere pe calea ordonantei presedintiale stabilirea locuintei minorilor la ea pana la solutionarea dosarului de divort.

Indiferent de faptul ca sotul /familia acestuia i-au luat actele, ea se poate adresa primariilor-starii civile-care au eliberat acele acte , sa solicite duplicate si sa deschida divort.
Intre timp, sa formuleze plangeri la politie, sa noteze toate nr. de dosare penale deschise si sa contacteze si ONG-uri care se ocupa de astfel de cazuri, pentru a beneficia de ajutor si consultatii juridice, inclusiv faza de instanta, in mod gratuit.
Nimeni nu este obligat sa suporte batai la infinit si sa se lase maltratat in acest mod. De asemenea, e bine sa fie sesizata si Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei si, daca exista certitudini ca si copiii sunt tratati cu violenta( fizica si psihica), sa se anunte imediat Protectia Copilului.

Pare greu, dar ce nu face o mama pentru copiii ei??
sa mearga la politie sa ceara ordin de protectie impotriva lui, pentru inceput.

cererea de divort se poate depune chiar daca nu are certificatele de casatorie, nastere copii, le va depune ulterior ea, sau instanta va obtine un extras de la primarie.
Omul plecase la maica-sa pt cateva ore sau definitiv ? Ruda a mers la soacra cu copiii? ca sa ce ? In vizita ? Copiii au ramas acolo, in casa soacrei ? Ce inseamna " de atunci "?, cand s-a intamplat asta ? Ar fi trebuit sa mearga imediat la politie, poate ar fi rezolvat-o pe loc.

Isi scotae carte de identitate provizorie, apoi merge la starea civila pt a cere duplicat dupa certificatul de casatorie si da divort. Poate face plangere la politie impotriva sotului pt furtul actelor
Pe calea odonantei presedintiale cere ca domiciliul copiilor sa fie stabilit la dansa provizoriu pe parcursul procesului de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile sotilor (drepturile casatoriei) Mariana Lenuta Mariana Lenuta Buna ziua. Ma numesc Mariana , am 40 de ani , am doi copii(baieti) 15 ani - 19 ani si as avea si eu o intrebare in legatura cu drepturile casatoriei.Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Divort belecacornel belecacornel cineva vrea sa divorteze si nu poate pentru ca el in speta nu vrea sa ii dea actele sa depuna dosarul o ameninta ca nu il da si cum poate sa recupereze actele ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii (sotul nu doreste semnarea actelor) Anddar Anddar Buna ziua! As dori si eu un sfat in legatura cu cele descrise mai jos: Sora mea e in proces de divort (din aprilie 2013) cu sotul ei care nu a dorit sub nici ... (vezi toată discuția)