avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara si stabilirea domiciliului la minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara si stabilirea domiciliului la minor

Buna ziua,

Ma aflu in situatia de a cere pensia alimentara pentru minora rezultata dintr-o relatie de concubinaj de 12 ani......pe langa pensie am cerut si stabilirea domiciliului minorei......vreau insa sa va intreb urmatoarele,eu fiind detasata cu serviciul in afara tarii:

1.Ce demersuri mai trebuie sa fac sa nu mai fiu nevoita sa cer aprobarea fostului concubin in momentul cand vreau sa-mi iau fata cu mine in vacante in afara tarii?

2.Poate cere fostul concubin custodia fetitei stiind ca eu muncesc in afara?cum pot preintampina aceasta situatie stiind ca el la momentul actual a renuntat la servici tocmai in ideea de a nu i se stabili o pensie dupa veniturile reale?
3.Locuinta unde am eu domiciliul este proprietate iar fata a fost crescuta in acelasi mediu timp de 12 ani,cu notificarea ca ,conditiile actuale sunt net superioare cu cele in care locuieste tatal impreuna cu concubina,fiul acesteia si viitorul lor copil......
Ce demersuri trebuie sa fac in contiunuare eu cerand instantei sa judece cauza in lipsa mea?

Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:10, 16 Februarie 2013
Vreau sa stiu daca in intampinarea ce o s-o fac la dosar,innainte de inceperea procesului,datorita faptului ca nu pot fi prezenta la proces,pot invoca faptul ca fostul concubin nu are un loc de munca in prezent si ca locuieste fara forme legale atat el cat si concubina la domiciliul actual?si pot cere de asemenea o ancheta sociala sau interogarea minorei pentru stabilirea domiciliului?Intreb toate astea deoarece el are intentia de a-mi lua fata din cauza ca sunt mult timp plecata din cauza serviciului
Stimata doamna,
Din cele relatate, este evidenta dorinta tatalui minorei de a profita de pe urma ei, stiind ca dvs. lucrati in afara tarii si aveti un venit mai mare.
Bineinteles ca audierea minorei este obligatorie si cuvantul ei este hotarator in cazul dvs., este fata mare, nu bebelus.
Se mai impune dupa audierea minorei si ancheta sociala?
Mai are rost sa cer ancheta sociala in intampinare daca cer audierea minorei?
In cazurile de acest gen, instanta dispune din oficiu anchete psihosociale la adresele parintilor.
Multumesc mult!
Tatal lucreaza ca sofer tir international insa salarul din tara e minimul pe economie.Veniturile lui lunare constau din salar plus diurna...Cum ma sfatuiti sa formulez intampinarea pe care intentionez s-o depun deoarece suntem la prima infatisare...El mai are inca o fata din prima casatorie ,insa nu stiu daca si-a depus actele ,in 12 ani nu si-a cautat fata si nu pastreaza contact cu ea iar pentru prima plateste foarte putin la momentul de atunci neavand nici un venit!

Multumesc tuturor !

Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensia alimentară și stabilirea domiciliului minorului din concubinaj. ce se poate face când acțiunea este plină de minciuni spuse de mama? ContSters436518 ContSters436518 Am o fetita de 4 ani si acum fosta concubina ma dat in judecata pentru pensia alimentara si stabilirea domiciliului fetiței..in astia 4 ani fosta concubina nu ... (vezi toată discuția)
Cine poate face cerere de ordonanta presedintiala? deos deos sunt in proces de custodie cu concubina. avem o minora de 4 ani. fiindca nu ne mai intelegem, ne-am despartit. concubina a deschis proces de custodie si vrea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost ... Andreea Doboli Andreea Doboli Buna ziua,vreau sa plec din țară cu fetița mea,nu am fost căsătorită cu tatăl ei deși fetița este pe numele lui,vreau sa plec din țară la o sora de ... (vezi toată discuția)