avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri morale 2009
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri morale 2009

in conformitate cu legislatia asigurarilor auto in anul 2009 in baza asigurarii obligatorii RCA, asiguratorul era obligat sa plateasca si despagubiri materiale si morale victimelor unui accident de circulatie sau numai despagubiri materiale? cheltuielile de spitalizare se plateau de asigurator?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 21:00, 1 Iulie 2013
Depinde de intrumentarea dosarului. Daca exista dosar penal, inculpatul va achita partilor vatamate in solidar cu asiguratorul suma stabilita de instanta pt despagubiri morale si materiale dovedite, inclusiv sumele cu care spitalul s-a constituit parte civila
daca polita era valabila mai trebuie sa plateasca si conductorul auto sau se acopera numai de catre asigurator?
asiguratorul plateste despagubiri materiale , morale , cheltuieli de judecata , de spitalizare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de spitalizare liviu l liviu l Am fost victima intr-un accident de circulatie in urma caruia mi-am pierdut un organ. Ancheta penala se afla in curs de desfasurare dar am facut o intelegere ... (vezi toată discuția)
Rca ingrid badea ingrid badea politele rca acopera si cheltuielile de spitalizare rezultatea in urma ingrijilor medicale acordate victimelor din accidente rutiere? vinovatul de producerea ... (vezi toată discuția)