avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor,va rog !- partaj; expertize
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor,va rog !- partaj; expertize

buna ziua
dupa divortul meu de sotie ,am purces la partaj. suntem in faza de rejudecare. s-au facut rexpertizarea bunurilor. s-au depus obiectiuni de ambele parti.la exprtizarea apartamentului am cerut sa se faca expertiza tinandu-se cont de valoarea de piata
. totusi expertul in cauza cred ca nu a tinut cont de val. de piata ca din "N" calcule a reiesit o valoare de
1.400.000.000.lei vechi
MENTIONEZ CA AP.e de confort I ,CU 3 CAMERE,RECONDITIONAT ,MODERNIZAT(cu instal.electica. si sanitara noi ,cu geamuri termopan la dormitoare,cu gresie noua si faianta/veche/,cu centrala termica proprie .in obiectiunile noastre am aratat aceste lucrurisi am atasat si un ziar specializat in anunturi de vanzari locuinte de tip apartament,case terenuri......etc cu sublinierile de rigoare. chiar in acel ziar "RAID' era anuntat un ap.de pe o scara vecina di acelasi bloc cu al meu,la 60.000 EURO.nicaieri nu se mai gaseste u ap de 3 camere cu modernizari sub 55000 EURO, nici cele cu 2 camere chiar si de conf II-- NU MAI SE GASESC LA VANZARE SUB 40.000 EURO.va rog ajutati-ma ce sa fac? cui si cum sa ma adresez ca sa il aduca la valoarea de piata,ca apoi,sa pot lua si eu macar o garsoniera sau un ap. de 2 camere de confort II sa am si eu unde sa trg.

multumesc ,IULIAN
Cel mai recent răspuns: etudor , utilizator 12:28, 13 Februarie 2009
buna ziua ,
ma scuza ti ca revin cu intrebarea daca aveti sau nu aparator ? eu consider ca orice actiune in instanta poate fi castigata sau pierduta in functie de cum cunoastem sau nu legislatia in vigoare , de cum avem sau nu un aparator pregatit si care sa fie alaturi de client sa ii apere interesele acestuia, dar si de cum sunt prezentate faptele in instanta. sa inteleg din raspunsul dvs ca nu aveti aparator si ca ati facut obiectiuni la raport , dar expertul va raspuns ca acela este pretul si atat , gata , totul s-a rezolvat .nu nicidecum , mai aveti la dispozitie cai de atac in cazul in care acum va judecati pe fond pentru ca din mesajul dvs nu se intelege in ce stadiu sunteti , banuiesc ca este vorba de fond totusi , iar in caile de atac aveti posibilitatea sa atacati sentinta daca pentru motive temeinice unul fiind chiar acesta, puteti efectua dvs o experetiza extrajudiciara cu un expert parte pe care sa o depuneti la dosar pentru ca judecatorul sa se lamureasca asupra obiectiunilor pe care le aveti .sunt multe lucruri care pot fi facute , va mai spun odata prieteneste , daca nu aveti avocat luati va unul.o zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
Liliana Gradinaru, Avocat
:offtopic: Dna avocat, va rog sa nu mai scrieti cu litere mari. O sa creada oamenii ca tipati la ei.
Mai incalcati si regulamentul.
Multumesc d-na avocat , am luat act de ceea ce mi ati comunicat. O zi buna.
procesul meu este in faza de rejudecare ,intors fiind dela curtea de apel unde ex-sotia a fost nemultumita de co ta de 30% din val bunurilor .sa rejudecat la tribunalul judetean unde s-au modificat cotele, obtinand de data aceasta 40%,instanta motivand ca desi salariul,contributia mea a fost ,pe ani,de 10,12, 13 ori mai mare decat a ei,in acest timp a supravegheat educatia copilului,si a avut grija de el . inst.hotaraste reexpertizarea bunurilor,aici am ajuns aceasta valoare a apartamentului care in 2005 a fot eval.la i000000000iar acum la i.400 000 000lei vechi ,si daca se aplica la suma aceasta procentul de infl at ie din 2005 si tot ar fi fost mai mare,cred,nu am calculat. de asta sunt nemultumit chir daca au cam stagnat vanzarile de apartamente,am cautat si un ap cu 3 acmere conf II DIN 45 000 euro,negociat la lasat la 42 000 euro si fara imbunatatiri.
am avocat. si avocatul in prezenta noastra ,cand sau facut masuratorile ia zis exp. sa il evalueze la val de piata si dna judecator ia dat un nou termen sa lamureasca o diferenta de spatiu util cea rezultat intre planul cadastral si cel facut de dansul si sa i se dea val. de piata
la ultimul trmen, a prezentat nota explicativa de constatare si a relatat ca sa tinut cont de val de piata si motiveaza diferenta de spa tiu ca rezulta din modificarile spatiilor interioare .av. a revenit cu obiectiuni doar la garaj si pt asta sa dat un nou termen ca sa reevalieze,sa reexpertizeze iar acest imobil
in cadrul executarii mai pot cere ac aducere la val.de piata?
multumesc,IULIAN


avand in vedere ca u precizati orasul unde se afla apartamentul nu pot sa apreciez valoarea acestuia.Avocatul care va reprezinta trebuie sa ceara completarea evaluarii, avand in vedere valoarea de piata ( cumparati ziare si vedeti un pret de zona)

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara etudor etudor buna ziua ! va rog sa mqa ajutati,am mare nevoie de ajutor! sunt in proces de partaj cu sotia(fosta).am trecut multe dela mine,ca sa terminam mai repede ... (vezi toată discuția)
Evaluare expert judiciar vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa stiu cum se evalueaza o garsoniera situata pe calea Vitan la etajul 7 in bloc de garsoniere avand in vedere ca detin 1/2 + 1/4 din restul ... (vezi toată discuția)
raport de expertiza ...in plina criza? gabriela37 gabriela37 Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la evaluarea apartamentului.Evaluarea s-a facut 24.02.2009 In plina criza un apartament de 3 camere cu o ... (vezi toată discuția)