avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... declaratie anuala pentru contributia la sanatate pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

declaratie anuala pentru contributia la sanatate pfa

Buna ziua,

Am gasit pe site-ul CASMB un formular de declaratie pentru contributia de sanatate PFA insa nu stiu cum trebuie sa procedez: trebuie sa fac una de regularizare pentru ce am platit estimativ anul trecut( la infiintare) si una pentru anul in curs ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:44, 27 Ianuarie 2013
In calitate de PFA,pentru contributia la asigurarile sociale de sanatate nu trebuie sa depuneti declaratii. Regularizarea pentru anul trecut se face in baza declaratiei anuale de venit(declaratia 200)cu termen la 25.05.2013.Aceasta modalitate nu este valabila pentru cei cu norme de venit.Pentru anul in curs, organul fiscal emite decizie de impunere(formular 620) pe baza declaratiei estimative/declaratiei de venit sau normelor de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - asigurari de sanatate - cum se completeaza formularul wasssu wasssu Pentru PFA, cum se completeaza formularul pe baza deciziilor de impunere (anticipate si anuale)? Exista pe undeva un exemplu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Termene de plata taxe pfa cristigolo cristigolo Buna ziua. Am infintat un PFA, in 27 aprilie 2013. Realizez venit numai din PFA si am ales impozitare in venit real. Care sunt termenele de plata ... (vezi toată discuția)
Cass pfa maneasorinflorin maneasorinflorin Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc CASS pentru un PFA daca eu sunt deja angajat la stat. PFA are ca activitate Activitati in ferme mixte ... (vezi toată discuția)