avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CASS PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CASS PFA

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc CASS pentru un PFA daca eu sunt deja angajat la stat.
PFA are ca activitate Activitati in ferme mixte cod 0150
daca trebuie, ce trebuie sa fac si pana cand
multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:00, 28 Februarie 2013
Plata contributie la sanatate este obligatorie pentru veniturile realizate ca PFA chiar daca se realizeaza si venituri din salarii, in aceeasi perioada fiscala.
Scadenta platilor la contributia individuala la sanatate este in data de 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.
Aceste plati au ca baza de calcul venitul net al anului trecut, declarat prin declaratia de venit global 200, sau venitul net estimat a se realiza pentru cei ce au inceput activitatea in acest an/cei ce au desfasurat activitate in anul trecut si au estimat modificari semnificative in nivelul veniturilor (declaratia 220). In baza acestui venit estimat se efectueaza plati anticipate pentru contributia la asigurarile de sanatate. Dupa terminarea anului, prin depunerea declaratiei finale de venit, se determina baza de calcul pentru suma finala anuala datorata la contributia de sanatate. ANAF va regulariza calculul sumelor de plata: diferenta datorata in plus la plata se va achita in 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere anuala. Suma achitata in plus se compenseaza cu datoria la plata contributiei in anul urmator.
Informatii detaliate aveti la adresa [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii datorate de pfa adicris adicris Buna ziua, as vrea sa dechid un pfa. Ce contributii ar trebui sa platesc la stat, cand si ce suma ar presupune acestea. (vezi toată discuția)
Ajutor simulare la concret al calcului taxelor la stat pentru pfa (fara tva / servicii web) an 2012-2013 romeot27 romeot27 Buna, Am un PFA deschis in luna 10.2012. Au trecut 6 luni de atunci si am facturi emise in valoare de 14000 RON. Nu sunt angajat in alta parte, deci sunt ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)