avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \\"Plecatul de acasa\\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"Plecatul de acasa"

Încep prin a spune că deschid acest subiect în speranţa că o să găsesc sfaturi cu adevărat folositoare, avertizări etc.
Deci, problema mea se pune în felul următor (cu amănunte - poate sunt necesare): eu am 16 ani, fac 17 în luna mai, aşadar sunt minoră. Am o relaţie de 2 ani jumate cu un băiat de 25 de ani. ªi acum vine partea "frumoasă": părinţii mei nu îl acceptă şi ar face orice că să îi facă rău (bineînţeles, din cauza vârstei).
Am încercat în ultimele 8 luni să găsesc vreun fel de "înţelegere", în aşa fel încât să împac ambele "tabere", dar nu s-a putut. Eu am întreţinut relaţii sexuale cu acest băiat, dar este foarte important de spus că am fost amândoi de comun acord, n-am fost silită de nimeni. Deoarece părinţii mei ştiu acest lucru, ne tot ameninţă că o să-l bage după gratii (tatăl meu nu este o fire de om despre care să poţi spune că ai vreo şansă să-l îndupleci).
Partea culminantă de abia acum vine: sunt însărcinată în 3 luni jumate. Vreau să păstrez copilul, sunt foarte conştientă de tot ceea ce înseamnă asta, că o să trebuiasă să fac o mulţime de sacrificii ş.a.m.d., dar este un suflet... şi pentru faptul că am avut un moment de inconştienţă maximă şi pentru faptul că am dat dovadă de o mare lipsă de maturitate, o să suport, o să mă chinui, dar sper să fie bine, într-un final.
Momentan, părinţii mei nu ştiu că eu sunt însărcinată şi vreau să le spun, apoi să plec de acasă, să mă duc la băiatul cu care eu am o relaţie. ªi el, şi eu, şi părinţii lui sunt de acord cu acest lucru. (ca eu să păstrez copilul şi să mă mut la ei- pentru că ne-au arătat mereu tot sprijinul din lume), dar acum mi-e frică de cum o să reacţioneze părinţii mei. Aşa că am stat si am cântărit situaţia şi altă soluţie nu există decât ca eu să plec definitiv de acasă.
Ne-am interesat, am vorbit, am căutat şi am aflat că se poate rezolva situaţia în felul următor: mă duc eu, cu băiatul şi cu părinţii lui, dau o declaraţie la secţia de poliţie la care aparţin şi le spun situaţia, că sunt însărcinată şi că vreau să plec de acasă, să mă mut la băiat, şi să semneze cine este nevoit cum că este de acord.
Din câte am înţeles, din moment ce dau această declaraţie, pot chiar în secunda aia să plec de acasă. Chiar dacă părinţii mei vin cu poliţia că să mă ia pe mine înapoi acasă şi să îl bage pe băiat după gratii, nu se mai poate.
ªi ajungând la final cu povestea mea, vreau să vă întreb pe voi dacă am înţeles eu bine ce am înţeles... şi dacă nu, ce alte soluţii ar mai putea exista.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Melpomene, utilizator
Politia nu este notariat ca sa dati declaratie asa cum vreti dar puteti merge la politie ca sa dati o declaratie daca ei vor fi de acord.
Ar fi bine sa luati si numele politistului cu care veti vorbi in cazul in care nu va dori sa va ia o declaratie pentru ca va poate ajuta in cazul in care parintii vor depune vreo plangere la politie.
Va fi bine ca sa ii stiti numele politistului pentru ca le veti spune ca ati fost sa ii anuntati.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dacă „relația” cu acel băiat a început înainte de a fi împlinit 15 ani, el poate fi condamnat penal, deci s-ar putea să ajungă după gratii.

Ar fi bine să vorbiți cu părinții, să-i explicați noua conjunctură (starea de graviditate) și să reevaluați împreună situația. Plecatul de acasă fără o înțelegere prealabilă cu părinții s-ar putea să-i determine pe aceștia să depună plângere la poliție, iar dacă se dovedește că aveați sub 15 ani când ați început acea relație cu o persoană majoră, acea persoană va fi condamnată.

Declarația despre care vorbiți nu are nici un fel de relevanță. Nici nu știu dacă vă vor lua o asemenea declarație polițiștii. Și dacă v-ar lua-o ar trebui să fie dată în prezența părinților, deoarece până la majorat, orice act faceți trebuie să fiți asistată de către părinți.
Domnisoara/doamna
Indiferent de reactia parintilor, trebuie sa constientizati ca ei sunt SINGURII care va iubesc cu adevarat si sunt in stare sa faca sacrificii pentru dvs.
Mie mi se pare aberant ca parintii baiatului sa stie ceea ce parintii dvs. nu stiu.
O solutie rezonabila ar fi ca parintii baiatului, impreuna cu baiatul, sa se prezinte la parintii dvs. pentru a da garantia ca va vor sprijini.
Nu confundati relatia de pana acum cu convietuirea cu acei oameni.
Stiti:"Afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul"
Dragostea adolescentina e frumoasa, insa nasterea unui copil este o responsabilitate enorma. In aparenta, sunteti matura in gandire, dar va intreb:
-Scoala ati terminat-o? Vreti sa aveti meseria de "mama"? Are cine ingriji de copil daca vreti sa studiati in continuare? etc.etc.

Retineti: cei mai importanti sunt parintii, ei sunt mama si tata, indiferent de ce se intampla.
Declaratia nu are nicio relevanta, poate fi facuta si in fata politiei, notarului, doctorului sau popii....
Dvs sunteti MINORA si parintii dvs sunt inca reprezentantii dvs legali, chiar daca aveti capacitate restransa de exercitiu. Puteti dobandi capacitate deplina de exercitiu prin casatorie pana la majorat, insa si aceasta casatorie trebuie sa fie facuta cu incuviintarea parintilor dvs caci sunteti inca minora.
Pe partea cealalta , nu juridic adica, eu zic sa va ganditi cu privire la copil si la problemele care vor aparea pe parcursul vietii dvs de acum incolo daca decideti sa plecati de acasa ......
Se spune ca stai cu un om 10,20 de ani si nu I'l cunosti, dvs aveti o relatie cu un baiat , o relatie efemera, care nu v a permis traiul de zi cu zi cu acesta, neajunsurile dintr o casatorie eventuala sau relatie, va pit afecta atat pe dvs cat si pe copil.
Aveti dreptate cand spuneti ca ati dat dovada de lipsa de maturitate, insa aceasta lipsa este prezenta si acum cand luati aceasta decizie.
Un copil inseamna o mare responsabilitate care acum va excede, uneori execede si persoanelor mature. Nu aveti pregatire , nu aveti o ocupatie nu aveti unde locui, niciun venit....vreti sa deveniti un copil...cu copil?!
Sfatul meu este ca oricat de duri ar fi parintii , ei va doresc binele, poate acum nu intelegeti acest lucru, insa mai tarziu cand veti fi parinte veti intelege cu siguranta. ei va sunt cei mai apropiati si dezinteresati ......vreti sa plecati la niste persoane pe care nu I cunoasteti si pentru care sunteti o straina, indiferent ca purtati in pantece nepotul lor.
Ganditi va acum cat se mai poate face ceva in acest sens.

Succes si minte luminata,!
Vă mulţumesc tuturor pentru răspunsurile date. Cu chiu, cu vai, cu multe ţipete şi vorbe grele, părinţii mei au fost de acord să discute cu părinţii băiatului şi să vedem ce rezolvăm. Toate cele bune vă urez.

Alte discuții în legătură

Relatii sexuale intre o minora de 14 ani si un major de 18 Roxanaale Roxanaale Buna, am 14 ani si am am intretinut relatii sexuale cu iubitul meu de 18 ani, am decis sa fug de acasa la el deoarece sunt insarcinata cu el, mama iubitului ... (vezi toată discuția)
Minor - vreau sa plec de acasa ContSters277671 ContSters277671 Buna ziua in primu rand asi dori daca sar putea sa aflu cateva raspunsuri am 16 ani si ... imi iubesc prietenul este ceva grav daca fug la aceasta varsta din ... (vezi toată discuția)
16 ani... ajutati-ma urgent RoxanAge RoxanAge Am 15 ani si 8luni si prietenul meu e mai mare decat mine,ne iubim foarte mult dar parintii mei nu sunt de acord cu el m.au dus si la politie ...ce pot face sa ... (vezi toată discuția)