avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relatii sexuale intre o minora de 14 ani si un major ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relatii sexuale intre o minora de 14 ani si un major de 18

Buna, am 14 ani si am am intretinut relatii sexuale cu iubitul meu de 18 ani, am decis sa fug de acasa la el deoarece sunt insarcinata cu el, mama iubitului meu mi-a spus sa imi sun parintii pentru a le explica situatia si pentru a ajunge la un acord. Parintii mei venisera la iubit acasa iar parintii mei imi spunsese sa ma imbrac sa plecam. Eu de frica ca ma bate nu am vrut sa plec si mama iubitului meu le-a spus ca sunt insarcinata.. parintii mei au zis sa vin acasa ca nu ma bate , dar de frica eu nu m am dus, asa ca ei au anuntat politia. Politia a facut dosar penal direct cum sa aflat ca e major, si mi-au zis ca ii va pune interzictie sa nu se apropie de mine, daca se apropie ajunge la inchisoare. Luni o sa cheme politia familia lui si a mea la sectie pentrua discuta cred. As dorii sa mi spuneti ce este de facut ca sa pot ramane cu el, sau sa nu ii bage interzictie. Sau daca implinesc 15 ani si el are 19, politia ne lasa si statu? Chiar daca parintii nu vor? Voi putea sa ma mut la el ? Vor avea ce sa mi faca parintii politia si statu? va rog ajutatima urgent, va rog din suflet
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:24, 1 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti putea fi impreuna cand veti fi majora. De asemenea, tot atunci veti putea intretine relatii sexuale liber consimtite cu cine doriti.
Pana atunci legea spune ca trebuie sa ne ascultam parintii.
Daca parintii dv. sunt violenti cu dv., atunci faceti plangere. Dar locuinta copilului minor este la domiciliul parintilor daca acestia locuiesc impreuna.

Aveti 14 ani, psihologia spune ca sunteti imatura sa intretineti relatii sexuale, la fel zice si legea. Sunt momente cand noi stim mai bine decat toti, dar vazand ca sunteti insarcinata la 14 ani, lucru destul de traumatizant psihic si poate si fizic, in situatia dv. nu pare sa stiti mai bine decat restul lumii.
Parerea mea este sa mergeti acasa, sa discutati cu parintii, sa va axati pe scoala, sa continuati sa exersati scrisul si cititul, calculele matematice macar cele de scoala generala, asa incat sa aveti sansa in viata sa faceti, cand veti fi adult, ce doriti. Oamenii cu educatie slaba raman dependenti de ceilalti, fie ei prieteni, parinti etc.
Ca sa fiti cand vreti cu cine vreti trebuie sa aveti o educatie care sa va asigure libertatea financiara de a lua decizii, altfel veti avea surpriza de a face ce spun altii si la 35 de ani.

Si poate aveti grija data viitoare sa aveti un prezervativ daca prietenul major nu stie sa aiba unul la el. Asta ar insemna ca aveti o minima raspundere ca sa aveti relatii sexuale cu altii. Aici, pana si copilul adult, major, tot cu parintii de mana ia decizii. Nu e prea sanatos asa.

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere sexuala minora 14 ani cu un major de 18 ani Roxanaale Roxanaale Buna, am 14 ani si am am intretinut relatii sexuale cu iubitul meu de 18 ani, am decis sa fug de acasa la el deoarece sunt insarcinata cu el, mama iubitului ... (vezi toată discuția)
Bună seara, sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ani împliniți ... Anonim.99 Anonim.99 Bună seara,sper măcar aici sa fiu lămurita, am 15 ani împliniți acum 10 luni m am pus într o relație cu un băiat de 23 de ani,mama fiind de acord ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma mut cu iubitul la 15 ani legal? Mihaellla1234 Mihaellla1234 Am 14 ani, fac in ianuarie 15 si sunt cu iubitul meu de 1 an , 1 an si ceva.Am întreținut relatii sexuale iar părinții mei au aflat si acestia îmi ... (vezi toată discuția)