avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea va fi obligatorie?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea va fi obligatorie?

Buna ziua,
as dori sa stiu daca dupa intrarea in vigoarea noului cod deprocedura civila medierea devine obligatorie intr-un proces de partaj judiciar?
Devine obligatorie de fapt nu medierea in sine!

Va fi obligatoriu sa treceti pe la un mediator si sa obtineti un certificat de informare despre "beneficiile " medierii ... :rolleyes:
Medierea nu este o obligatorie, ea reprezinta o optiune.
Obligatorie este INFORMAREA CU PRIVIRE LA MEDIERE.
~ Conținut șters la cerere ~
Deja a intervenit o noua amanare!

Noul cod de procedura civila va intra in vigoare de la 1 iulie 2013.
Se poate să intre totuşi în vigoare la 1 februarie Noul Cod de procedură civilă, conform unei decalraţii a doamnei MP. , dacă vor reuşi să pună la punct unele detalii în timp util.
Oricum, prevederea cu privire la obligativitatea informării rămâne în picioare, independent de intrarea sau nu a NCPC în vigoare la data de 1 februarie.
Astfel, într-o cauză de partaj judiciar, părţile trebuie să se prezinte la mediator în vederea informării cu privire la avantajele procedurii medierii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere directã - existenta obligatiei in ncpc machis machis În vechiul c.pr.civ. la art.720 ind.1 era reglementată procedura concilierii directe, act premergător acţionării în judecată. Cum se va desfăşura ... (vezi toată discuția)
Informare obligatorie in procesele declansate dupa 23 decembrie 2012 Fãnuța Lișman - Birou de mediator Fãnuța Lișman - Birou de mediator Potrivit OUG 90/2012, in procesele declansate dupa 23 decembrie 2012 (si au unul din obiectele prevazute de art 60^1 din legea 192/2206) partile vor fi ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii raluca_dana raluca_dana Reprezint o soc com in subordinea Cons. Local. In speta e vb despre un ctr de inchiriere pt un sp admin de acest S.C. Doresc sa fac actiune in pretentii dp nou ... (vezi toată discuția)