avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Taierea unui nuc de pe proprietate privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Taierea unui nuc de pe proprietate privata

Pentru taierea unui nuc crescut razlet pe proprietate privata este nevoie de autorizatie? Legea din 2008 care completeaza legea pomiculturii din 2003 ce modificari aduce in aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: violettt66 , utilizator 09:58, 9 Aprilie 2013
Conform DEX defrișarea este acțiunea de a înlătura(prin tăiere sau prin ardere) arborii și alte plante lemnoase spre a face un teren propriu pentru agricultură,pășunat,construcții,etc. sau pentru a-l împăduri din nou.
Prin ultima postare solicitantul dorește să afle dacă poate toaleta coronamentul nucului de crengile uscate pentru a evita avarierea imobilului.Pentru o astfel de operațiune nu este necesară autorizație,deoarece nu se taie nucul.
Daca nu se taie nucul de tot, ci doar sa ii aranjati coroana, prin toaletarea crengilor nu este nevoie de autorizatie.
Succes!
In fata blocului meu a crescut un nuc. Acum este destul de mare, ajunge pana la geamul meu, dar nu prezinta nici un pericol pentru ceilalti locatari fiind situat la aproximativ 5 metri de bloc. O vecina a spus ca a depus cerere pentru ca nucul sa fie taiat si ca i-a fost aprobata, pe motiv ca-i tine umbra in casa. Nu vreau ca nucul acesta sa fie taiat. As vrea sa stiu ce castig de cauza poate avea ea, daca se poate sa-i fie aprobata acea cerere doar pentru motivele pe care le invoca. Daca cumva i-a fost intradevar aprobata cererea ce se poate face pentru revocarea deciziei?

Multumesc

A mai fost taiat nucul? Ma intereseaza problema.
As vrea sa tai un nuc de langa bloc, crengile lui sunt la cca. 2 metri de geamul meu de la etajul 3. Vreau sa fie taiat deoarece este nociv pentru sanatate. Unde ma adresez in Bucuresti, sector 2 si ce motivatie legala scriu in cerere?

"Frunzele de nuc conțin și degajă o mare cantitate de iod și juglonă care este foarte toxica.'' Din această cauză petrecerea unui timp îndelungat la umbra unui nuc nu este indicată. Există o credință în popor că umbra nucului nu este sănătoasă. Această recomandare se bazează pe observațiile făcute de-a lungul generațiilor asupra influenței „umbrei” de nuc asupra sănătății omului. Genialitatea populară își arată și aici roadele. Astfel fără laboratoare, analize chimice, experiențe, oamenii din popor dotați cu o inteligență remarcabilă au dat sfaturi cu mult înaintea descoperirii substanțelor emanate de nuc ce sunt dăunătoare sănătății. Tot observațiile populare au indicat și zona periculoasă din preajma nucului, adică zona umbrită, adică un perimetru limitat în jurul pomului. Nu numai omul este influențat negativ de substanțele emanate de nuc, dar și plantele anuale și perene ce cresc în imediata vecinătate a copacului. Sub umbra nucului (deci într-o zonă limitată din preajma tulpinii) aproape toate plantele nu se pot dezvolta și mor."

Alte discuții în legătură

Taiere nuc Diana.F Diana.F Buna ziua. Avem in curtea casei un nuc, plantat de tatal meu, care impinge un perete al terasei, cu pericol de daramare. Am nevoie de autorizatie pentru taiere? (vezi toată discuția)
Cum pot să protejez un nuc de tăierea crengilor? PETRE17 PETRE17 Bună seara.Am un pom mai precis un nuc plantat de mama mea în 2013 în fața boxei mele de lemne,pomul nu atinge linile de curent,crengile nu sunt pe boxa ... (vezi toată discuția)
Cu nucul in gard pisi15 pisi15 Stiu ca nucul este protejat de lege,dar daca el se afla pe razorul unde trebuie sa-mi fac gard,pot sa il tai fara aprobare? (vezi toată discuția)