avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Magazin la strada,furaje si pui vii srl sau pfa,ii,if?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Magazin la strada,furaje si pui vii srl sau pfa,ii,if?

Buna seara.Detin toata documentatia necesara business-ului din titlu(vreau sa vand prin intermediul unui magazin la strada furaje,pui vii,custi animale,etc).Mentionez ca ma voi ocupa personal de aceasta afacere.Ma intereseaza pentru ce forma de organizare fiscala as putea opta in ceea ce priveste activitatea ce vreau sa o desfasor.Din cate m-am interesat ,daca vreau sa fac un pfa imi trebuie studii in domeniu(de ex. eu sunt jurist,imi trebuie studii veterinare...).As dori sa stiu de la cineva in masura aceste detalii.Daca afacerea imi va merge voi dori sa fac un credit(srl,pfa,ii,if),iarasi ce forma de organizare ma va avantaja in obtinerea acestuia. Va multumesc anticipat si va doresc succes in activitatile d-voastra.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
alenatrans, utilizator
Cel mai recent răspuns: hoinarescu , utilizator 22:19, 27 Ianuarie 2013
Eu vad problema din perspectiva cuiva care are niste cunostinte de drept (nu foarte largi, e adevarat), dar care s-a jucat cu cateva afaceri pana acum.

1. Din cate stiu eu, PFA-ul te lasa de regula sa faci una-doua activitati, spre deosebire de SRL care te lasa sa faci mai multe activitati prevazute in Codul CAEN. Cred ca la un moment dat veti vrea sa vindeti acolo si alte lucruri in afara de cele pe care le-ati trecut deja in lista. Si atunci doar un SRL va poate ajuta.

2. Ca si risc dpdv credit, atunci cand faceti credit pe PFA / II etc va asumati plata creditului cu averea personala. Altfel, in cazul unui SRL, doar in cazul in care deveniti (dvs personal) garant la credit va asumati plata cu averea personala.

3. Un PFA poate fi mai avantajos dpdv fiscal pentru ca nu va asumati atat de multe taxe de platit, inclusiv noul impozit pe venitul microintreprinderilor care va fi obligatoriu de la 1 februarie. Veti plati 3% din cifra de afaceri impozit, de la 1 februarie.

4. Eu as face totusi un SRL.

Dar, cum spuneam la inceput, poate alti membri cu mai multe cunostinte juridice va pot ajuta mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

srl versus pfa din punct de vedere fiscal MARIANA APOSTOL MARIANA APOSTOL Buna ziua, am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv. am tot studiat si studiat diferentele dintre a fi srl, pfa sau intreprindere ... (vezi toată discuția)
Pfa vs.srl dpdv fiscal nicolauviorel nicolauviorel Buna ziua. In intentia de a-mi autoriza activitatea de \\\\\\"consultanta si management in afaceri-CAEN 7022\\\\\\" doresc un sfat autorizat, dezinteresat cu ... (vezi toată discuția)
Srl vs pfa ! PaulBogdan PaulBogdan Buna ziua - detin un SRL cu doua magazine de imbracaminte/incaltaminte, un angajat +patronul. Am o linie de credit in desfasurare ( ipoteca pe casa) si un ... (vezi toată discuția)