avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,as dori si eu un sfat ,fosta sotie m a actionat in judecata pt neplata pensiei alimentare(avem impreuna o fata care are 15 ani)mentionez ca suntem divortati din 2007 iar pana acum de buna credinta i am dat toti banii personal ei sau parintilor ei ,cum pot demonstra ca i am dat acei bani.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:52, 29 Ianuarie 2013
Multumesc pt raspunsurile date!
Daca doriti micsorarea pensiei in raport de actualul venit si stabilirea unui program de vizitare a minorului (in vacante cd va permite timpul , distanta si programul de lucru) va trebui sa depuneti o actiune in acest sens in instanta, unde nu va trebui sa participati personal, fiind suficient angajarea unui avocat sau printr-un mandatar cu procura.
Veti obtine micsorarea pensiei odata cu data depunerii cererii, nu retroactiv, asa ca e in interesul dvs sa depuneti cererea mai repede. Mama va putea prin intermediul unui executor judecatoresc sa execute silit prin poprire pe venituri/ vanzari bunuri intreaga suma restanta in cuantumul ala de 800 lei pe luna.
cum se procedeaza?...ma refer la cererea de micsorare a pensiei alimentare?
Actiune in instanta unde veti dovedi un cuantum mai mic al veniturilor decat cel luat in considerare initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pensie alimentara mihaliscenco mihaliscenco Buna! Am o nelamurire, daca nu stiu suma care reprezinta pensia alimentara neplatita pot deschide proces impotriva fostului sot? Multumesc! (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare dupa majorat se mai poate actiona legal ?daca dupa majorat nu mai merge la scoala ! anonim37 anonim37 Nu am avut contact cu fiul meu 7 ani a fost plecat cu fosta sotie in Spania ,nu am platit pensie pt ca m-a privat de a mai avea contact cu el ,actualmente sint ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie va rog cer ajutor marian_gabriel marian_gabriel ma numesc marian am 30 de ani si dupa ce am avut o relatie cu o tanara acum 7 ani a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. ulterior relatia nu a mers iar ... (vezi toată discuția)