avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solicitare lamurire termen procedura. Plangere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Solicitare lamurire termen procedura. Plangere impotriva rezolutiei procurorului.

Buna ziua!
Doresc sa ma consult cu dumneavoastra in urmatoarea problema.
O persoana este anchetata penal.
Procurorul ii comunica rezolutia sa pe data de 05.12.2012 (data postei la care a fost primita).
Termen plangere 20 zile
Nemultumita de solutia propusa persoana face plangere pe 19.01.2012 conf. art. 278 C.P.P. Data de pe confirmarea de primire de la procuratura este 27.12.2012
Termenul de raspuns 20 zile.
In data de 21.01.2013 se primeste solutie de mentinere a rezolutiei de la prim procuror (termenul de raspuns era de 20 zile respectiv 15.01.2013 (daca am calculat bine)).
Persoana vrea sa mearga in instanta sa atace aceasta rezolutie.
Care este termenul in care poate fi atacata la instanta.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 08:51, 1 Decembrie 2015
De la data postei calculati termenul nu de la data confirmarii de primire.
Ca sa nu gresesc. Sunt in termen sau nu?
De la data de 19.12.2012 calculati 40(20+20) de zile.Termenul de 20 de zile de a va adresa instantei se calculeaza de la expirarea celor 20 de zile in care trebuia sa va raspunda nu de la raspunsul lor care a fost facut peste termen.
Pai rezulta ca pe 28 s-a implinit termenul de contestare si nu mai sunt in termen.
Mai am o intrebare. Pai termenul nu se calculeaza de la data de la care ia efectiv la cunostinta Prim procurorul de plangere. Nu de cand se considera comunicata plangerea curge termenul de contestatie? Respectiv data de pe confirmarea de primire? Mie mi-a stat pe posta 8 zile si mi-a fost inregistrata 8 zile mai tarziu. Deci mi-a mancat o gramada de zile zile din termen transportul si inregistrarea. Practic ma pune aceasta situatie in imposibilitatea de a ma apara daca procurorul nu vrea sa raspunda in termen si trage de timp. Si daca o admitea Prim procurorul si faceam plangere la instanta ca nu a fost admisa plangerea? Mi-o respingea instanta ca neintemeiata daca calculam termenul de la data depunerii la posta Prim procurorul admitand-o intre timp si comunicand-o tinand cont de data la care a fost inregistrata la parchet el tehnic aflandu-se in termen.
Eu am pus la posta pe 19.12.2012 si A.R.-ul (confirmarea de primire de la parchet) o am cu data de 27.12.2012. Deci eu am depus in termen si a ajuns la data de 27.12.2012 plangerea impotriva rezolutiei. Plus ca au fost zilele libere prin lege. Se ia in calcul si acestea?
El a inregistrat-o pe data de 03.01.2013 si mi-a raspuns pe 21.01.2013
Chiar nu inteleg exact fara sa am dubii. Ma poate cineva lamuri fara echivoc?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
giv, utilizator

Alte discuții în legătură

Procurorul ierarhic are termen? danaa1 danaa1 Buna seara, Apelez din nou la voi stimati forumisti,pentru a ma ajuta cu explicatia legilor. Situatia este in felul urmator: 1) Depun o plangere la ... (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Am primit rezolutia de la procuror prin posta cattie cattie Si vreau sa stiu de cand curge termenul pt contestatie,de la data postei sau data inregistrarii rezolutiei la Parchet,pt ca este inregistrata in 2009 in ... (vezi toată discuția)