avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... aviz PUZ
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

aviz PUZ

Buna ziua,

as dori sa va intreb care sunt conditiile pentru avizarea/aprobarea unui PUZ?
Nu este necesara acordul comun al tuturor celor implicati?

Suprafata mea de teren (2300mp) se afla intre doua viitoare strazi. La una din ele am contribuit fara pretentii de nici un fel cu 10% din suprafata terenului. La cealalta se doreste sa contribui cu inca ca. 30%. Ceilalti vecini au in medie 5-8% pierderi si nu participa la acest drum care reprezinta 30% din terenul meu
toti vor sa treaca pe acolo cel mai bine gratis.

Desi am contestat PUZ-ul in scris la consiliul judetean, am aflat ca totusi
a primit aviz favorabil cu o interdictie de construire pe zona "de conflict"
ceea ce inseamna ca eu nici macar nu voi putea imprejmui zona silind vecinii
sa ma despagubeasca.
Cei cu pricina au deja casele construite ilegal, deci nu sunt atinsi in nici un fel de aceasta asa zisa interdictie.Cel atins sunt tot eu, mie mi se pare culmea bataii de joc.

Ce pot face in aceasta situatie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ionel Popa , Mediator 09:41, 4 August 2013
Nu prea se inghesuie la comentarii juristii nostri. Eu cred ca speta este destul e comlexa si trebuie facuta o evaluare juridica pe baza documentelor emise in ordine.
Consider ca dreptul de proprietate nu poate fi incalcat. Dar cum garantarea si protejarea dreptului de proprietate in Romania inca lasa de dorit, trebuie sa va angajati intr-o lupta grea cu autoritatile.
1. se pune problema dreptului de servictute al vecinilor daca nu au acces la proprietatile lor prin alta locatie. Acest drept trebuia revendicat de catre ei, in conditiile in care dvs. aveati dreptul sa faceti chiar si imprejmuirea proprietatii. Daca nu s-a pronuntat nici o hotarare juecatoreasca pe aceasta tema sunteti proprietar legal cum sustineti si trebuie sa va protejati proprietata.
2. ocuparea abuziva de terenuri, tulburarea de posesie sunt cateva infractiuni care va afecteaza proprietatea si care trebie de indata sesizate organelor de cercetare penala competente, tinand cont ca faptele au complici si favorizatori chiar functinari publici posibil si corupti, care se pare ca au ignorat prevederile legale.
3. problema cadastrului: daca este facut ar fi trebuit sa fie clar delimitate proprietatile si caile publice de acces. Se pare ca ar exista un conflic sau mai bine zis neconcordante intre documentele cadastrale si se impune cu siguranta o actualizare a cadastrului pentru toti proprietarii vecini , inclusiv pentru dvs. cu atentie ca si aici pot fi manipulate si emise documentele in avantajul unia sau altuia dintre proprietari.
4. faceti o cerere e mediere a situatiei conflictuale cate un mediator serios si bine pregatit profesional care sa incerce rezolvarea divergentelor dintre dvs. si vecinii pe care ii aveti cu sau fara voia dvs. Este posibila rezolvarea problemei - daca nu, puteti sa va adresati instantei de judecata competente in caz de esec. Pentru aceasta va sfatuiesc sa cautati un avocat specializat in astfel de cazuri.
Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puz teren rocsanaatanasiu rocsanaatanasiu Buna ziua, Stam undeva intr-o zona rurala in apropierea bucurestiului, intr-un cartier de case noi. S-a ivit ocazia sa achizitionam o fasie de teren paralela ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire teren si vinzarea acestuia . teren1974 teren1974 Am un teren care este cale comuna de acces , dar sunt proprietr pe o suprafata de 2/3 din suprafata . Un vecin vrea sa cumpere suprafata asta care-mi revine . ... (vezi toată discuția)
Cadastru mitzanu mitzanu Buna ziua! Posed un teren extravilan si vreau sa fac cadastru acestui teren si sa-i fac dezmembrarile. Am fost la Primarie si Oficiul de Cadastru, cei de ... (vezi toată discuția)