Incasarea in baza contractului de imprumut dintre asociat (administrator) si societate se face pe baza doar a unei dispozitii de incasare, nu? (5311=4551); urmand ca pentru rambursarea imprumutului sa se emita o dispozitie de plata...
Am mers pe principiul ca in relatia cu furnizorii si clientii se foloseste chitanta, iar in relatia cu alte persoane (asociat, salariat, colaborator, etc) se foloseste dipozitia; ma insel?
Pt contractul de creditare firma am inteles ca se recomanda sa se precizeze: si un termen pt restituire imprumut; neputand sti cu exactitate un termen, ar fi ok ceva de genul: ”pana la inregistrarea primelor incasari care sa acopere suma/diferenta de rambursat”?
In opinia mea ar trebui sa intocmiti chitanta pentru incasarea oricaror sume. Pentru restituire utilizati dispozitia de plata.
In vederea prezentarii corecte in situatiile financiare anuale a imprumutului fie ca datorie pe termen lung fie pe termen scurt, luati in considerare stabilirea prin contract a unui termen de rambursare. In cazul n care durata imprumutului este mai mare de un an, ar trebui sa va ganditi si la reclasarea sumei in conturile de datorii pe termen lung(167)
Este corect?
bgeorgeta
este zi de salariu
nu exista bani de salarii
fac 5311=4551 100 (dispozitie de incasare)
si 421=5311 100 cf stat de plata
ziua urmatoare sunt ... (vezi toată discuția)
Creditare firma
scorus69
Buna ziua
am urmatoarea situatie : o firma nou infiintata cumpara marfuri in luna mai timp de 10 zile cam 15000 lei pe zi in valoare totala de 150000 lei ... (vezi toată discuția)