avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar reincadrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar reincadrare in munca

Buna seara
Supun atentiei dumneavoastra situatia cu care ma confrunt, in speranta ca voi primi un sfat care sa imi fie de folos.
In luna iulie copilu meu va implini 2 ani, dar directorul companiei la care lucrez m-a rugat sa ma intorc la servciu cu 3 luni mai repede, deci din luna aprilie. Ceea ce ma intereseaza este salariul pe care il voi primi, tinand cont de faptul ca in perioada in care eu eram in cocediu de maternitate ( cele 120 zile ) salariile angajatilor din companie s-au majorat. Intrebarea mea este: care este baza legala pe care o pot invoca in favoarea mea in situatia in care salariul meu nu s-a majorat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: SEFORA , utilizator 09:52, 30 Ianuarie 2013
art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002 : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Asadar, la revenirea din CCC veti putea beneficia de majorarea salariului , conditie valabila pentru sectorul privat .. pentru sectorul bugetar sun alte prevederi.
va multumesc din suflet pentru promptitudinea si exactitatea informatiilor oferite. Va doresc o zi excelenta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere la job, salariu marit? aminea aminea Buna ziua, Urmeaza sa ma intorc din ccc. Angajatorul m-a informat ca salariile au fost marite, referitor la al meu nu stie sa spuna daca se va mari imediat ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)