avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil

daca am 310 lei salarul net(4 ore pe cartea de munca) pot sa iau indemnizatia de crestere copil?si cat trebuie sa am la ultimul loc de munca (luni,ani)pentru a beneficia de aceasta?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:24, 30 Ianuarie 2013
Extras din OUG 111/2010:
Art. 2. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
(2) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. a) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 1.200 lei.


Puteti beneficia de indemnizatie! Conditia este ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului sa fi realizat 12 luni venituri din salarii!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2013
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
1. - Nu conteaza cate ore pe zi lucrati sau ce salariu aveti (indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) nu poate fi mai mica de 600 lei pe luna.
- Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC indiferent pentru ce varianta optati: CCC pana la 1 an sau CCC pana la 2 ani.

2. Cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) nu este obligatoriu sa fie la acelasi angajator (ultimul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal pentru 2 ore de lucru user007 user007 Buna ziua, imi puteti spune va rog daca pot sa beneficiez de ajutorul maternal de 600 lei daca lucrez legal de 1 an cate 2 ore / zi cu salarul minim (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc pentru sarcina gemelara ssimona_alexandra ssimona_alexandra buna seara. sunt insarcinata in 7 luni si as dori sa stiu daca voi avea dreptul sa iau indemnizatie pt 2 copii in conditiile ca am sarcina gemelara? pot sa ... (vezi toată discuția)