avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaportul inlocuieste CI?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaportul inlocuieste CI?

Buna seara!
Am si eu o problema: din anumite motive nu imi pot reinnoi buletinul expirat, mai exact n-am apartament pe numele meu si nu am gasit pe nimeni sa ma ia in spatiu. Intrebare: Ma pot angaja si pot face operatiuni pe contul meu de la banca cu pasaportul (acesta este valabil)? Am fost astazi si am intrebat un notar si raspunsul a fost ca DA. Daca nu e vorba de credit, in rest cam orice problema care nu implica dovada de domiciliu se poate rezolva cu pasaportul deoarece acesta face dovada indentitatii (CNP). Vroiam sa mai aud si alte pareri pana sa ma prezint la banca sau la noul servici pentru ca sa fiu pregatit pentru orice. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:57, 3 Februarie 2013
Nu cred ca va fi acceptat daca va fi pe mai putin de un an.
Mai demult era prevazuta o perioada de minim 5 ani, la modificarea legislatiei din domeniu nu a mai fost trecuta aceasta obligatie insa ma indoiesc ca nu va vor cere acceptul proprietarului daca duceti un contract incheiat pentru o luna.

Ma indoiesc de asemenea ca veti gasi un proprietar dispus sa inregistreze la ANAF un astfel de contract :)
Pai as putea gasi un prieten cu un apartament care inchiriaza. Ideea e daca se accepta la Politie? Repet: Exista undeva scris in vreo lege vreun minim pentru perioada contractului de inchiriere?
V-am scris mai sus, nu exista deocamdata precizata nicio perioada (este posibil ca in perioada imediat urmatoare sa fie completata legislatia).

Daca vi se accepta sau nu un contract pe o perioada atat de scurta nu avem de unde sa stim.
minimul ar trebui sa fie 15/30 de zile, maximul fara numar.
Cel mai bine este sa intrebati la politie ce durata considera ei necesara.
In functie de raspuns puteti reveni pe forum sau sa va conformati.

Alte discuții în legătură

Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ctbv2012 ctbv2012 Am buletinul expirat si pentru ca nu posed o proprietate nu imi pot face o noua carte de identitate. Locuiesc cu chirie in prezent, dar pentru ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Exist sau nu mosu1907 mosu1907 Sunt cetatean roman, fara sa detin proprietate in Romania. Locuiesc in chirie in baza unui contract de inchiriere valabil 60 zile cu posibilitate de prelungire ... (vezi toată discuția)