avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Partaj succesoral 19 lei.In apel se timbreaza jumatate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Partaj succesoral 19 lei.In apel se timbreaza jumatate conform legii.Aplicabilitatea legii vechi

Un partaj a fost timbrat cu 19 lei in anul 2008.
Prima instanta a inteles ca timbrajul a fost legal cand a vrut sa puna in vedere timbrarea cererii.

In apel instanta pare cam nedumerita.
In jurisprudenta ce solutii ati avut cand a inceput procesul pe vechea lege si apoi a intervenit modificarea legislativa?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:42, 31 Martie 2013
Pentru Contestatie la executare program vacanta vizita minor, ni s-a solicitat la depunerea actelor taxa de timbru 194 lei.
Pentru recurs, pe citatie se solicita taxa de timbru 97 lei.
Doamna avocat sustine ca taxa ar fi trebuit sa fie 10, respectiv 5 lei, a si scris in motivatia recursului.
Dar daca nu platesti cei 97 lei, solicitati prin citatie, nu risti sa ti se respinga recursul ca netimbrat?
Da, asa este, se va respinge recursul fara a se mai analiza fondul.
Fiind o contestatie la executare este insa legal sa se timbreze asa.

In cazul meu s-a indreptat greseala incredibila facuta de instanta civila...
S-a stabilit in reexaminare ca taxa este cat am sustinut eu conform legii vechi.
Cred ca, completul care a stabilit taxa de timbru aiurea nici nu a inteles despre ce este vorba si nici nu s-a uitat in dosar.
Taxa era deja stabilita, dar de abia urma sa se discute conform a ceea ce s-a discutat la termen...fara sa se consemneze in incheierea de sedinta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv de anulare recurs! Marina72 Marina72 instanta poate sa-mi anuleze un recurs pe motivul ca nu am timbrat suficient in conditiile in care am fost citata cu punere in vedere sa \"completez taxa pana ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru recurs colette2010 colette2010 Buna seara Am o nedumerire in legatura cu taxa de timbru pe care trebuie sa o platesc intr-un recurs pentru o hotarare data intr-un proces pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Ordonanþa de urgenþã nr. 80/2013. taxele judiciare pentru recurs împotriva hotãrârii pronunþate într-o cauzã având ca obiect divorþ elena20a elena20a Buna tuturor, A aparut : http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_80_2013_taxele_judiciare_de_timbru_ordonanta_de_urgenta_80_2013.php In conditiile ... (vezi toată discuția)