avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal- termen transmitere decizie colectiva majorare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal- termen transmitere decizie colectiva majorare salariu minim

Termenul de 19 zile lucratoare pentru transmitere revisal este valabil si pentru situatia in care se face decizie colectiva de modificare salariu minim?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 7 Februarie 2017
Termenul este acum de 20 de zile lucratoare, indiferent daca vorbim despre decizie individuala, decizie colectiva sau act aditional de majorare a salariului.

HG 500/2011
art.4
...
(2) Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), d)-l) se transmite în registru în termenul prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Excepţie fac situaţiile în care modificarea se produce ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti când înregistrarea în registru se face în termen de 20 de zile de la data la care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acesteia.
....

Art.17 C.mun.
....
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare revisal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna seara ! In urma unor discutii in contradictoriu, as dori o a treia parere .... Actul aditional la CIM se poate intocmi in 20 zile de la aparitia ... (vezi toată discuția)
Depunere revisal mihaelarad mihaelarad Cind trebuie transmis revisal-ul cu majorarile de salar? (vezi toată discuția)
Transmitere act aditional in revisal mihialescu mioara mihialescu mioara Dupa ultimele modificari ale codului muncii este necesar intocmirea actelor aditionale cu diverese modificari( salariu, spor vechime functie) inainte de ... (vezi toată discuția)