avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate dupa concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate dupa concediu fara plata

Buna ziua!
Pe 28 septembrie 2012 mi s-a terminat concediul de 2 ani pt ingrijirea copilului (al patrulea copil). Am lucrat pana pe 15 noiembrie 2012 dupa care, din motive personale, am cerut concediu fara plata pe o perioada cat mai lunga; mi s-a acordat concediu fara plata incepand cu 16 nov. 2012 pana pe 15 ianuarie 2013, urmand ca acesta sa fie pelungit din ianuarie pe o durata mai mare (chiar un an).
Mentionez ca sunt insarcinata cu al 5-lea copil si urmeaza sa nasc aprox. la mijlocul lui mai 2013. (Sarcina a debutat la sfarsitul lui august 2012). Nu am anuntat inca angajatorul.
Intrebarea mea este daca am dreptul la concediu de maternitate (pre si postnatal) pentru copilul pe care urmeaza sa-l nasc.
Va rog frumos, cand imi raspundeti, sa-mi indicati si baza legala (nr. lege) ca sa am argumente cand discut cu angajatorul. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:11, 8 Februarie 2013
da, dar ce fac cu art 23 si cu motivele imputabile mie?
1. V-am mai raspuns, mai sus, ca daca dvs. ati solicitat CFP aceasta situatie va este imputabila dvs.

2. O situatie neimputabila dvs. este atunci cand hotararea este luata de angajator, fara contributia dvs., cum ar fi concedierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si concediu postnatal khrik_1977 khrik_1977 lucrez din 12 aprilie 2011 la o firma cu contract pe perioada determinata de 3 luni. in cazul in care firma nu-mi mai prelungeste contractul in data de 12 ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de maternitate blanca77 blanca77 Buna seara. Ma aflu in urmatoarea situatie: am un copil nascut pe 9.09.2010, iar pana pe 9.09.2012 am fost in concediu de crestere copil. Sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Contributii concediu prenatal si postnatal rominaduca rominaduca Buna, Sunt insarcinata si am 31 de saptamani si conform legislatiei pot sa intru in concediu prenatal de 63 zile incepand cu sap. viit., iar dupa nastere la ... (vezi toată discuția)