avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune materiale
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune materiale

buna ziua.In urma cu 2 luni am suferit un accident rutier am suferit o fractura deschisa tibie si peroneu iar acum sunt operat la tibie mi-au bagat o tija pe toata tibia ,am stat internat 18 zile in spital si mi-am scos certificatul medico-legal si am 70-80 de zile de ingrijiri medicale cu posibilitate de prelungire si peste 6 luni trebuie sa ma internez iarasi o saptamana sa imi scoata tija din tibie iar acum cei de la firma de asigurari trebuie sa ma despagubeasca ma puteti ajuta cu o suma informativa ce suma de bani sa cer ,cam la cat m-as incadra pe cale amiabila.Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Insurance Recovery System , Avocat 17:00, 22 Martie 2013
Puteti solicita atat daune materiale, cat si materiale, inclusiv diferenta de venituri pe care ati pierdut-o cat v-ati aflat in concediu medical (daca este cazul). Despre ce fel de asigurare este vorba? RCA?

Cred ca - in cazul dvs - va fi vorba si despre un dosar penal, din cauza nr mare d eingrijiri medicale. Este posibil ca asigurartorul sa astepte solutionarea dosarului penal, insa puteti incerca o intelegere amiabila cu ei. In functie de actele medicale pe care le detineti, puteti obtine o suma destul de consistenta de la ei.
Nimeni nu va poate evalua sau transpune in bani, cat ati suferit sau pierdut in urma accidentului.Singurele sume certe care pot fi contabilizate sunt costurile efective ale interventiilor medicale (servicii si materiale), prezente si viitoare-programate prin tratament.
Cum ar fi daca pentru despagubirile fara caracter material (cele morale) ati primi sfaturi de forma 1.000 E (probabil de neluat in seama) sau 1.000.000 E (pe care nu-i veti putea motiva) ??Consistenta unei sume satisfacatoare nu puteti sa o apreciati/stabiliti decat personal, pe baza unor argumente greu de combatut.
cat se plateste o zi de ingrijire medicala la o intelegere amiabila?multumesc,
Unitatea medicala este cea care intocmeste factura platita integral de asigurator.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
nucu$, utilizator
Dvs veti putea solicita cu titlu de daune materiale si morale doar acele cheltuieli pe care dvs le-ati facut din propriul buzunar (nu cred ca ati platit cheltuielile de spitalizare, in schimb tratamentul medicamentos da, de ex).

Daunele morale va trebui sa le cuantificati singur in functie de suferinta provocata, de eventuala schimbare a modului de viata, de pierderile de venituri etc

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Daune materiale, pentru vatamare, +daune morale unguru unguru buna ziua in data de 21.01.2013 am suferit un accident rutier nu a fost din vina mea un alt sofer a adormit la volan si in curba a intrat in mine ,eu detin un ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)