avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general asociatie de protectie a animalelor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

asociatie de protectie a animalelor

Buna seara,
Ma intereseaza f tare, daca ma puteti indruma, pt o asociatie de protectia animalelor infintata anul trecut, ce am de depus pe anul acesta si cum difera contabilitatea de cea a unei s.c....

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:27, 3 Februarie 2013
Aveti de depus anul acesta bilantul contabil pana la 30 aprilie 2013, declaratia 101 si declaratia 392b pentru neplatitorii de tva.
Pe langa conturile contabile regasite in contabilitatea societatilor comerciale mai apar o serie de conturi de venituri specifice ong-urilor. Planul de conturi pentru ong il puteti consulta la adresa [ link extern ] /
Declaratia 101 pana cand? Stiu ca 392 e pana pe 25 feb.
Contabilitatea la ong este la fel ca la o sc? In partida dubla? M-ar ajuta un ghid doar pt pornire dar nu gasesc pe nicaieri. Aveti vreo sugestie?

Multumesc mult,
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Organizaţiile nonprofit au obligaţia de a declara in declaratia 101 şi plăti impozitul pe profit, anual, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul, conform Cod Fiscal art. 34 alin. (5) lit. a).
Da, contabilitatea se tine in partida dubla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia parintilor infiintata conform og 26/2000 monicaion monicaion Parintii elevilor unei clase au infiintat o asociatie neguvernamentala in scopul imbunatatirii calitatii actului educational, deci fara a desfasura vreo ... (vezi toată discuția)
Referitor la contabilitatea unei asociatii alinacostea alinacostea Ce documente sunt obligatorii sa aibe o asociatie.Asociatia e infiintata din 2007 si in afara de comisioane bancare nu a avut alte tranzactii de-alungul ... (vezi toată discuția)
Preluare fundatie fara activitate simonaluana simonaluana buna ziua daca sunteti amabili, ma ajutati va rog frumos cu niste raspunsuri? 1. cum se face contabilitatea pentru fundatii, in partida simpla sau dubla? 2. ... (vezi toată discuția)