avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... respingerea actiunii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

respingerea actiunii

pe scurt:
1.Un creditor a facut cerere de chemare in judecata(contestatie la executare) pentru partajarea unui imobil proprietete comuna codevalmas
2.Am facut intampinare in care am cerut respingerea actiunii ca inadmisibila si nefontata pe diverse motiive.Judecatorul nu a considerat ca este cazul sa discute exceptiile la inceputul procesului,din motive numai de el stiute
3.in cursul desfasurarii procesului,am solicitat reconversie,proband cu acte si martori ca participarea mea la obtinerea imobilului a fost mai mare decat a celeilalte pari,pentru care,am achitat si taxa de timbru(2000 lei)
4.Cererea de reconversie a fost admisa
5.La ultimul termen,judecatorul s-a trezit ca trebuie sa discute exceptiile,s-au discutat si apoi a ramas in pronuntare.
6.Pronuntarea este cam asa..respinge cererea princip[ala(a creditorului,cel care a intentat actiunea) si respinge si cererea de reconversie.....cu apel
Toate bune si frumoase,dar respingand cererea de chemare in judecata,am ramas cu taxa de timbru platita degeaba la reconversie..O MAI POT RECUPERA?
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 11:48, 2 Februarie 2013
intrucat a fost respinsa cererea reconventionala , nu se acorda cheltuieli de judecata
taxa de timbru a-ti achitat-o pentru solutionarea cererii dvs reconventionale si nu a cererii de chemare principale in judecata
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
David & Zanescu S.C.P.A., Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este motivul respingerii actiunii ? cmgroup_08 cmgroup_08 sunt intr-un proces in calitate de debitor. am chemat in garantie o alta persoana. mi s-a admis cererea de chemare in garantie. nu am platit taxa de timbru pt ... (vezi toată discuția)
Respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila marfan marfan Buna ziua La solutionarea unei cauze am ajuns la \"respingerea cererii de chemare in judecata ca inadmisibila\". Desi au fost invocate doua exceptii, ... (vezi toată discuția)
Nu înțeleg decizia instanței: ,,uneşte cu fondul excepţiei lipsei calităţii de reprezentant a reclamantei''. vă rog să-mi explicați StefaniaEmerson StefaniaEmerson Instanta a zis asa: Uneşte cu fondul excepţiei lipsei calităţii de reprezentant a reclamantei. Stabileşte termen la 16.04.2018, pentru continuarea ... (vezi toată discuția)