avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul concediu odihna

Buna ziua.Va rog, spuneti-mi la cate zile de concediu de odihna am dreptul daca lucrez o jumatate de norma iar functia de baza o am la un alt loc de munca.Va multumesc.(mentionez ca nu am incheiat inca CIM).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sfarghiuelena , utilizator 18:46, 3 Iunie 2013
Art.106 C.mun. prevede :
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
....

Din coroborarea dispozitiilor art. 106 cu dispozitiile art. 145 C. muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata concediul de odihna, aceasta avand acelaşi regim cu cel aplicabil contractului de munca cu timp integral.

Asadar, durata minima a CO in cazul unui c.i.m. cu timp parial este de 20 de zile lucratoare.
In legatura cu acest aspect,cum calculez concediu de odihna(20 zile),tinand cont ca CIM este de 900 lei pt.4 ore/zi? Va multumesc.
Durata timpului de munca nu influenteaza durata CO.

art.150 C.mun. prevede :
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
...

In acest sens, va trebuie sa ne spuneti luna in care se ia Co si salariile pe ultimele 3 luni anterioare acesteia.
Salariu brut este 900.(idem pt.ultimele 3 luni).Concediul se ia in luna mai.Problema care se pune este daca la cele 20 de zile concediu se revine un venit brut aferent timpului lucrat(80 ore),adica pe total ore lucrate plus ore concediu odihna rezulta venit brut 900.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ioana2122 ioana2122 La cate zile de concediu are dreptul un om angajat cu o norma de 2 ore pe zi??? (vezi toată discuția)