avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere

Buna seara va rog sa ma indrumatii si pe mine pt ca nu stiu unde sa apelez .Am fost casatorita dar nu mai eram inpreuna de 14 ani si nu am divortat din probleme financiare . eu am plecat in grecia dupa care am avut o relatie din care a rezultat un copil am venit in rom in primul rind am divortat si am revenit la numele de fata am facut si certificatul de nastere la copil dar pe numele fostului barbat pt ca in grecia la rubrica de tata nu a fost trecut tatal doar ca nu eram divortata si a trecut numele meu care il aveam dupa barbat. Ce trebuie sa facem si cum pt ca tatal biologic al copilului meu vrea sai poarte numele Acum ca iam facut certificatu in rom de ce mai figurez si dupa divort la mama fig cu numele fostului barbat si nu cu numele meu de fata
dar atunci purtam numele fostului barbat acum sunt divortata si actele sunt pe numele de fata
eu si tatal biologic am hotarat copilul sa poarte numele meu de fata ce i de facut
nu exista nici o cale de a elimina acel nume de la primul barbat sa nu umble tot timpu cu hotarirea de divort dupa el
Sa stiti ca raspunsul nu se va schimba chiar daca repetati intrebarea sub diferite forme.
Numele copilului il puteti schimba, numele dvs din certificatul lui, nu. Pe dvs ce va intereseaza de fapt?
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Doamna, colega vrea sa va spuna ca nu puteti schimba certificatul copilului dv. de cate ori va maritati/divortati dv.
Cum stateau lucrurile la mpomemtul nasterii, asa se trec acolo. Punct. Orice modificari ulterioare de nume se dovedesc cu acte adiacente, nu schimbam actele intregii familii cand se mai marita unul din noi, ok? Stiu oameni divortati de cate 3 ori, credeti ca omul ala tot cara cu el certificatul copilului sa-l mutileze din nou?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare copil ioanamaria1979 ioanamaria1979 sunt separata de fostul sot de 3 ani ,dar nu divortata ,voi avea un copil din relatia actuala ,cum pot sa fac sa poarte numele tatalui biologic si nu numele ... (vezi toată discuția)
Înregistrare copil născut în grecia și recunoscut in rom Zilier Zilier Buna ziua as dori si eu sa na ajutati într-o problemă am fost căsătorită în anul 1991 dar dupa 2 ani de relație ne-am despărțit dar nu legal .in anul ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)