avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru

Lucrez in constructii de mai multi ani la negru si ma intrebam cum pot intra in legalitate cu minim de contributii la stat. poate am inteles gresit dar am auzit ca este vorba doar de o anumita taxa pentru a nu primi amenda in cazul in care se fac controale fara a plati contributii la pensii sau sanatate...poate ma ajutati cu un sfat. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 4 Februarie 2013
In acest caz, puteti incheia contracte de asigurare cu Casa de Pensii, AJOFM-ul si Casa de Asigurari de Sanatate .. in aceste conditii veti putea cumula stagii de cotizare pentru pensie, somaj si sanatate.
Am mentionat mai sus ca nu ma intereseaza absolut deloc sa contribui la stat cu ceva pentru ca oricum daca am mers la spital am dat bani grei si la pensie bag mana in foc ca nu mai ajung. Vreau doar sa nu primesc afurisita aia de amenda in caz ca ma prinde la locul de munca si de aceea v-am intrebat intelegand de la altii ca exista doar o taxa pentru muncitorii cu ziua. Sa imi infiintez ceva nu stiu daca are rost pentru ca nu am intotdeauna de lucru.
Voiam doar calea cea mai simpla si ieftina de a intra in legalitate cu munca.
Cea mai simpla cale este cea indicata de mine in mesajul anterior ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca abcd90 abcd90 Bună ziua . Am și eu o simpla întrebare , un prieten de al meu a lucrat la un bar fără contract de munca adică la negru și când a venit ziua de salar ... (vezi toată discuția)
Care sunt taxele si impozitele de plata? ema.1 ema.1 Sunt pfi si as dori sa aflu care imi sunt obligatiile fata de stat( ce impozite si taxe sunt obligata sa platesc,contributia la sanatate , la fond social de ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am o cunostinta care a deschis un PFA in 2010 (salon manichiura). Ea zice ca pana in ... (vezi toată discuția)