Lucrez in constructii de mai multi ani la negru si ma intrebam cum pot intra in legalitate cu minim de contributii la stat. poate am inteles gresit dar am auzit ca este vorba doar de o anumita taxa pentru a nu primi amenda in cazul in care se fac controale fara a plati contributii la pensii sau sanatate...poate ma ajutati cu un sfat. multumesc.
In acest caz, puteti incheia contracte de asigurare cu Casa de Pensii, AJOFM-ul si Casa de Asigurari de Sanatate .. in aceste conditii veti putea cumula stagii de cotizare pentru pensie, somaj si sanatate.
Am mentionat mai sus ca nu ma intereseaza absolut deloc sa contribui la stat cu ceva pentru ca oricum daca am mers la spital am dat bani grei si la pensie bag mana in foc ca nu mai ajung. Vreau doar sa nu primesc afurisita aia de amenda in caz ca ma prinde la locul de munca si de aceea v-am intrebat intelegand de la altii ca exista doar o taxa pentru muncitorii cu ziua. Sa imi infiintez ceva nu stiu daca are rost pentru ca nu am intotdeauna de lucru.
Loc de munca
abcd90
Bună ziua .
Am și eu o simpla întrebare , un prieten de al meu a lucrat la un bar fără contract de munca adică la negru și când a venit ziua de salar ... (vezi toată discuția)