avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit neachitat- posibila executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

credit neachitat- posibila executare silita

buna ziua,ma numesc viorel,am si eu o problema grava.vreau sa spun ca in anul 2007-2008 am facut un contract cu firma sc nebancara ,am cumparat produse de la ei...vreau sa spun cam platit vreo 2 ani de zile apoi nu sa ,mai putut plati din cauza banilor,.....vreau sa va spun ca mam trezit cu o foaie de la firma Editat ( o firma de recuperare rstante )..din care reiese ca tre sa platesc toata suma pe care o aveam restanta plus penalitatile.,iar mai departe ma ameninta ca daca nu platesc imi va face executare silita.problema e ca eu nu am propietati si nici bunuri pe numele meu,intrebarea e....pot fi executat silit?mentionez ca am o pensie de handicap de 234ron.eu locuiesc la mama deoarece am divortat (avind si un copil ).va multumesc....asteptrasp
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: botezatu1980 , utilizator 20:10, 4 Februarie 2013
Datoria dv. a fost cesionata in favoarea firmei [editat]. Dv., conform contractului de credit, eratik obligat a returna creditul cu care ati cumparat produsele de la [sc nebancara]. In acel contract erau inserate clauze privitoare la obligarea dv. la plata creditului intr-un anume interval de timp si a unor penalitati de intarziere. Noul dv. creditor, va poate executa silit pentru datoria ramasa de achitat din creditul acordat de fostul dv. creditor, impreuna cu penalitatile aferente. Daca nu aveti bunuri mobile sau imobile pe numele dv. sau alte venituri nu veti putea fi executat silit decat cu privire la pensia de handicap prin poprire in cuantum de până la 1/3 din venitul lunar net, si numai dupa ce se va respecta procedura executarii silite. In cazul nerespectarii acestei proceduri, veti putea depune la instanta o contestatie la executare. Va recomand sa consultati un avocat dupa inceperea procedurii de executare silita.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Ce aveti dvs nu e pensie , ci indemnizatie de handicap si nu poate fi poprita.
Deocamdata nu au ce sa va ia, chiar daca ajungeti la executare silita.
stiu ca nu este pensie ce am eu......este indemnizatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie sc nebancara theogrigore theogrigore Buna ziua, am si eu o problema mare cu cei de la sc nebancara. In 2006 am facut o rata cu buletinul pentru produse in valoare de 2200 de ron. in primele 7 ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa stiu despre sc de recuperari creante? simonaene simonaene ce se poate intampla in cazul in care un pensionar a contractat un credit(pt un calculator )si nu a putut achita datoria catre sc nebancara? doamna respectiva ... (vezi toată discuția)
Executare silita - pensie ionela-chirosca ionela-chirosca Buna ziua,ce poate s-a faca o persoana care primeste o comunicare de executare silita dar nu are nici un venit,a fost in medical cele 90 zile dupa care i s-a ... (vezi toată discuția)