avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale HG nr.44 din 2004
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

HG nr.44 din 2004

HG nr.44 din 2004 prin care se aprobă Normele de aplicare a Codului Fiscal

Astfel, in conformitate cu pct.122, alineatele (2) şi (3), Titlul IX., "Pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul nu mai poate face dovada existentei fizice, scaderea de la plata impozitului pe mijloacele de transport se face prin prezentarea unui document din care sa reiasa ca mijlocul de transport a fost dezmembrat", "In lipsa documentului prevazut mai sus, contribuabilul care nu mai poate face dovada existentei fizice a mijlocului de transport cu care figureaza inregistrat in evidentele compartimentului de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale va prezenta o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte elementele de identificare a contribuabilului si a mijlocului de transport respectiv, documentul prin care a dobandit acel mijloc de transport, imprejurarile care au condus la pierderea acestuia", ami citat din reglementarea menţionată.
Cum interpretati acest articol? La ce se refera "PIERDEREA ACESTUIA"? La document sau la mijloc de transport?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 13:50, 5 Februarie 2013
Fiecare caz isi are particularitatile lui. Insist pe hartia de la politie cum ca a fost radiata din circulatie, ei sunt obligati sa mentioneze articolul( in functie de acel articol ar mai fi o sansa).

Cei in situatia dvs, caz identic au facut Declaratie pe propria raspundere, ca au dus auto la fier vechi, au invocat art. mentionat de dvs, iar pt o mai mare valabilitate au facut aceasta declaratie la notar, dvs avand sentinta, puteti face acest lucru, pt ca aveti elementele de identificare ale auto. Nu tb sa ma depuneti nimic altceva, vor fi obligati sa radieze, in caz contrar mergeti la un sef de serviciu. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unei masini deja dezmembrate GTE GTE Buna seara,anul trecut am vandut o masina din \'94 s-au facut actele de vanzare-cumparare dar actualul proprietar nu a transcris-o pentru ca a vandut-o dupa ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuie sa scoat masina de la impozit sau sa o radiez dani3ls dani3ls salut acum ceva timp am cumparat o masina am facut contract de vanzare cumparare cu proprietaru eu am fost si am declarato la impozit dar nu am trecuto pe ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la serviciul inmatriculari marioaramuntean marioaramuntean Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la Serviciul Inmatriculari deoarece proprietatul a venit si a declarant ca masina e ... (vezi toată discuția)