avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii

Buna! Am si eu o problema cu vecina de sub mine care gateste frecvent si tot mirosul intra in apartamentul meu (ceapa, usturoi etc.). In 90% din cazuri este de nesuportat - cel mai probabil sunt retete asiatice si mirosul este foarte greu de descris. Nu sunt vre un fitos sau rasist. Miroase chiar rau. Pot sa fac ceva in sensul asta?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe unde intra mirosul ? Daca aveti coloana comuna de aerisire in bucatarie , baie , etc , este posibil sa intre pe acolo , coloanele avand deschideri in fiecare apartament , asa ca cel mai bine astupati acele aerisiri care practic nu folosesc la nimic , doar sa plimbe mirosurile de la un vecin la altul . Daca intra cand deschideti ferestrele atunci inchideti-le si folositi aerul conditionat in apartament vara si hota la bucatarie pentru aerisit atunci cand gatiti . Nu cred ca aveti alte solutii , nici n-o puteti actiona in instanta pe vecina , neavand sanse de castig si nici n-o puteti obliga sa-si schimbe felul de-a gati . Decat sa va faceti nervi si sa cheltuiti niste bani aiurea mai bine investiti-i in solutii sa va protejati , montati termopane daca nu aveti , instalati cel putin o unitate de aer conditionat , montati o hota la bucatarie , un ventilator la baie , etc , bineinteles in limita prioriatilor si a posibilitatilor .
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2024
Etsy123, utilizator
Bună dimineața!
Eu mai văd încă două posibilități pe lângă cele scrise în mesajul anterior.
Una ar fi să vă mutați într-un bloc la parter, cealaltă să vă construiți o casă.
Oamenii au dreptul la viață, pentru a trăi trebuie să mănânce. Asta e...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare hotă la coloana aerisire bucatarie Pintilievalentinmarian Pintilievalentinmarian Doresc sa stiu daca am voie sa racordez o hota la coloana de aerisire a bucatariei? Nu am gasit nicaieri daca este specificat. (vezi toată discuția)
Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)
Vecin modificare aerisire baie miros oribil la mine in casa ContSters277534 ContSters277534 Buna ziua, Un vecin cu 2 etaje mai jos decit mine si-a dat absolut tot apartamentul (cumparat la rosu) peste cap si si-a mutat bucataria in locul in care ... (vezi toată discuția)