avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia mea doreste sa divorteze avem un copil de 7 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia mea doreste sa divorteze avem un copil de 7 ani

Buna ziua
Am urmatoarea rugaminte. Sunt in proces de divort maine la termenul numarul trei. primul termen l-am obtinut ca sa pot sa imi angajez un aparator. La urmatorul termen dl avocat a depus o intampinare prin care aratam ca nu sunt motive suficiente pt divort. Instanta a fixat un alt termen pt 06.02.2013 si a incuviintat proba cu inscrisuri si audierea martorilor. In momentul de fata avocatul meu nu poate sa ma reprezinte maine pt ca datorita unor probleme de familie nu este in tara. Doresc sa stiu daca mai pot cere un alt termen si pe ce criteriu. Doresc sa mentionez faptul ca nu doresc sa divortez imi iubesc familia si sotia si relatiile dntre noi sunt mai bune de o perioada de timp. Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac sunt intr-o situatie disperata. Sotia mea nu vrea sa renunte acum la actiunea de divort pt k este influentata zilnic de familia ei in special de sora ei care si ea este divortata cu un copil minor. Mai mentionez faptul ca actiunea de divort este depusa din culpa comuna. Multumesc
Am uitat sa mentionez faptul ca in prezent noi locuim impreuna si participam efectiv la tot ce inseamna o famile. tot ce ne perturba este familia ei. Iar eu am nevoie de timp si de asta doresc amanarea procesului pt k sotia mea este confuza . Repet casnicia noastra se desfasoara din toate punctele de vedere in afara de discutiile pe tema divortului care sunt obositoare.
Atunci sustineti cererea de amanare asa cum am aratat mai sus.

Si, ati mai putea incerca o mediere. Puteti solicita instantei maine ca pe langa termenul pt lipsa de aparare sa va acorde termen pentru a incerca o mediere - solutionare alternativa a litigiului.

Poate ca, medierea in cazul dv va fi cea mai buna solutie ... mediatorul va discuta cu ambele parti si cu dv si cu sotia, atat in sedinta comuna, cat si separat si poate ca sotia in urma consultarii cu mediatorul va intelege ca nu are motive sa divorteze :)
Pai nici nu am apucat sa imi trec martorul pe lista...in schimb ea da...exact pe sora ei care ne mananca ficatii zilnic. Imi cer scuze nu caut consiliere de cuplu...incercam sa primesc un sfat avizat pt k din punctul meu de vedere sunt intr-o situatie disperata din lipsa de timp...si cred ca dupa pronuntare imi este foarte greu sa mai fac ceva pt k sotia mea practic obtine ce crede ca isi doreste si isi multumeste si familia. din punct de vedere psilogic sotia mea se incadreaza perfect in profilul unei femei de 30 de ani care trece printr-o criza si nu este constienta de faptul ca anturajul o influenteaza negativ. Are prietene numai femei divortate cu copii minori. Oare ce putea sa invete de acolo? Oricum divortul am impresia ca este boala secolului
Solutia cu mediere este foarte ok...intrebarea mea acum este urmatoarea : daca sotia mea nu doreste aceasta mediere?

Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Incercati o mediere - s-ar putea sa fie cea mai buna solutie in cazul dv. si alegeti un mediator care sa aiba si cunostinte juridice.

Solicitati instantei un termen si pentru a incerca o mediere maine.
avand in vedere ca din 15 februarie informarea cu privire la mediere va fi obligatorie, cred ca instanta nu va respinge cererea de amanare. cu privire la sotia dv, lasati-o in grija mediatorului, va face acesta in asa fel incat cel putin o data sa se prezinte.

Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Pai si instanta imi acorda acest termen pt mediere? Si daca sotia mea nu este de acord? Ma gandesc ca este si vipera de sor-sa acolo si sansele mele scad simtitor sa pot avea concursul ei.

Alte discuții în legătură

Sotia nu doreste sa divortam, ce am de facut in situatia asta? adrian_1981 adrian_1981 sunt casatorit de 8 ani de zile nu avem copil.Relatia noastra nu mai merge nu ne intelegem eu fiind plecat mai mult timp in strainatate la munca.Ea lipseste ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori fara martori ContSters195759 ContSters195759 buna ziua,am doi copii minori de 10,respectiv un an si 3 luni,doresc sa divortez deoarece eu si sotul nu mai simtim nimic unul ptr celalalt. Nu ne mai leaga ... (vezi toată discuția)
Divorț ethel ethel Bună seara, Un cuplu vrea să divorțeze. Soțul vrea să înainteze cererea de divorț, dar soția nu este de acord. Dacă în fața notarului soția nu ... (vezi toată discuția)