avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia mea doreste sa divorteze avem un copil de 7 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia mea doreste sa divorteze avem un copil de 7 ani

Buna ziua
Am urmatoarea rugaminte. Sunt in proces de divort maine la termenul numarul trei. primul termen l-am obtinut ca sa pot sa imi angajez un aparator. La urmatorul termen dl avocat a depus o intampinare prin care aratam ca nu sunt motive suficiente pt divort. Instanta a fixat un alt termen pt 06.02.2013 si a incuviintat proba cu inscrisuri si audierea martorilor. In momentul de fata avocatul meu nu poate sa ma reprezinte maine pt ca datorita unor probleme de familie nu este in tara. Doresc sa stiu daca mai pot cere un alt termen si pe ce criteriu. Doresc sa mentionez faptul ca nu doresc sa divortez imi iubesc familia si sotia si relatiile dntre noi sunt mai bune de o perioada de timp. Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac sunt intr-o situatie disperata. Sotia mea nu vrea sa renunte acum la actiunea de divort pt k este influentata zilnic de familia ei in special de sora ei care si ea este divortata cu un copil minor. Mai mentionez faptul ca actiunea de divort este depusa din culpa comuna. Multumesc
Dv. sustineti doar cele doua cereri in fata instantei - fara ca inainte sa ii spuneti sotiei ce veti face si fara sa afle sora - 1. amanare pt. lipsa de aparare si 2. amanare pt. a incerca o mediere si eventual sa va propuneti un martor daca nu l-ati propus.

Astea sunt variantele dv. deocamdata. Nimeni nu va poate garanta o solutie sau alta, dar in acest moment astea sunt variantele, si ar trebui sa incercati.
Multumesc mult. Trei intrebari mai am . 1 Pot face aceste lucruri in fata judecatoarei fara sa scriu nimic in prealabil? 2. Sotia mea trebuie sa fie de acord cu medierea sau ramane la latitudinea instantei? 3 Instanta poate refuza aceste cereri sau din practica dvs cel ptin una din ele trebuie acceptata?
Va multumesc mult pentru sfaturile avizate. Ieri am fost la tribunal si am obtinut un nou termen si . Important pentru mine este ca sotia mea a acceptat aceasta solutie de mediere pentru ca pana la urma si pentru ea primeaza interesul copilului. Inca odata va multumesc si am rugaminte daca imi puteti recomanda si un consilier de cuplu pentru ca eu efectiv as face orice sa rezolv aceasta stare de conflict.
Ma bucur ca v-am fost de folos.

Din pacate nu cunosc vreun consilier de cuplu, poate va ajuta alti colegi ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia nu doreste sa divortam, ce am de facut in situatia asta? adrian_1981 adrian_1981 sunt casatorit de 8 ani de zile nu avem copil.Relatia noastra nu mai merge nu ne intelegem eu fiind plecat mai mult timp in strainatate la munca.Ea lipseste ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori fara martori ContSters195759 ContSters195759 buna ziua,am doi copii minori de 10,respectiv un an si 3 luni,doresc sa divortez deoarece eu si sotul nu mai simtim nimic unul ptr celalalt. Nu ne mai leaga ... (vezi toată discuția)
Divorț ethel ethel Bună seara, Un cuplu vrea să divorțeze. Soțul vrea să înainteze cererea de divorț, dar soția nu este de acord. Dacă în fața notarului soția nu ... (vezi toată discuția)