avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare salariat - termen
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare salariat - termen

Bunaziua.
De cand incepe sa curga termenul de 2 luni de zile prevazut la art. 284 din codul de procedura penala in cazul in care angajatorul nu pune in executare hotararea de reintegrare iar salariatul face o plangere in acest sens in temeiul art. 262 codul muncii? Nu pricep:
1. De la data la care a ramas in pronuntare?
2. De la data la care a fost comunicata partilor?
3. De la data la care angajatorul a dispus reintegrarea insa cu mult timp dupa ce a aflat despre dispozitivul acesteia printr-un act oficial?
4. De la data la care salariatul a aflat despre dispozitivul hotararii printr-un act oficial (certificat de grefa, hotarare comunicata)?
5. A doua zi dupa ce angajatorul a aflat despre dispozitivul hotararii prin act oficial insa fara sa o puna in executare?
Multumesc.:help:
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2013
codulmuncii, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 5 Februarie 2013
Chiar daca textul nu prevede expres, pentru existenta infractiunii este necesar ca salariatul sa solicite reintegrarea în munca în baza unei cereri depuse la angajator, în care sa arate şi hotararea judecatoreasca care constituie temeiul legal al cererii.
Pentru existenta infractiunii prevazute si pedepsite de art,262 C.mun. este suficient ca angajatorul sa aiba cunoştinta de existenta hotararii judecatoreşti privind reintegrarea salariatului şi sa refuze executarea ei.

Parerea mea este ca de la data la care salariatul a depus cerere de reintegrare incepe sa curga termenul de 2 luni prevazut de art.284 C.proc.pen. ...
Cred ca intrebarea arata ca deja angajatorul este pasibil de infractiune prin neexecutare, insa salariatul trebuie sa respecte acel termen de 2 luni. Aveti dreptate. rasunsul era la 5.
Nu stiu daca am inteles: angajatorul trebuie sa dispuna reintegrarea imediat in ziua in care salariatul a depus cerere de reintegrare, deoarece incepand cu ziua urmatoare este pasibil de inractiune, chiar daca ulterior, sa zicem peste cateva zile, a dispus reintegrarea?
Art.262 din Codul muncii nu cuprinde niciun termen în care ar trebui ceruta reintegrarea .. insa acest lucru se poate face in termenul general de prescriptie al dreptului de a solicita executarea silita , de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in munca. Filip Alexandru Filip Alexandru Sunt putin nedumerit in legatura cu urmatorul aspect :( : in cazul unei cereri a fostului salariat de reintegrare in munca, codul muncii prevede la art.262 ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare reintegrare pe post in urma desfacerii contractului de munca atenahex atenahex Buna seara. In ianuarie am actionat in instanta institutia la care eram angajata motivul fiind desfacerea abuziva a contractului de munca. In sedinta publica ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca iuly_cop69 iuly_cop69 exista infractiunea de refuzul reincadrarii dupa ce persoana a fost reincadrata in munca, pe baza unei hotarari judecatoresti si in ziua urmatoare i s-a ... (vezi toată discuția)